Bărbatul a fost internat marți la Spitalul Județean de Urgență din Deva, alături de soția sa de 49 de ani și fiul acestora de 22 de ani. Cu toții au fost diagnosticați cu gastroenterocolită după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare.
Starea bărbatului s-a agravat, iar medicii au decis să-l transfere la o clinică din Timișoara, unde a murit vineri, notează Ziarul Hunedoreanului.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara avertizează că numărul intoxicațiilor cu ciuperci a crescut în acest sezon în urma ploilor care favorizează dezvoltarea ciupercilor otrăvitoare.
Intoxicația cu ciuperci otrăvitoare este considerată una dintre cele mai mari urgențe medicale deaorece o treime dintre cazuri se soldează cu deces atât la adulți, cât și la copii.
„Atragem atenţia populaţiei asupra riscului la care se expun persoanele care consumă ciuperci culese din mediul natural sau cumpărate de la persoane particulare. Având în vedere că este posibilă o evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă”, arată reprezentanţii DSP Hunedoara.
În septembrie 2017, un bărbat de 67 de ani din Iași a murit, după ce a mâncat ciuperci culese din pădure.
Citește și FOTOREPORTAJ & VIDEO/ Festival de tatuaje la Neversea 2018. TOP 10 cele mai frumoase desene pe piele