Videoclipul a fost înregistrat de camerele corporale purtate de teroriștii Hamas, în timp ce aceștia atacau baza de lângă granița cu Fâșia Gaza și le arată pe Liri Albag (18 ani), Karina Ariev (19 ani), Agam Berger (18 ani), Daniella Gilboa (19 ani) și Naama Levy (19 ani), care erau soldat-observator. Toate sunt încă ostatice ale Hamas.

„Vreau să difuzați acest film în fiecare zi, la începutul știrilor”, a spus tatăl lui Liri Albag, Eli, în studioul Canal 12, după ce filmarea a fost difuzată, „până când cineva se trezește”.

Videoclipul a fost lansat înaintea reuniunii cabinetului de război de miercuri seară și a avut ca scop declarat „să pună presiune pe miniștri să-și intensifice eforturile pentru a ajunge la un acord cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor”.

Negocierile privind un acord de armistițiu sunt blocate din aprilie. Singura înțelegere anterioară, în noiembrie 2023, a dus la eliberarea a 105 ostatici, în timpul unui armistițiu de o săptămână.

Videoclipul este o dovadă acută a eșecului națiunii de a aduce acasă ostaticii, care au fost părăsiți de 229 de zile.

Forumul pentru Ostatici și Familii Dispărute:

„Guvernul israelian nu trebuie să mai piardă nici măcar un moment, ​​trebuie să revină de astăzi la masa negocierilor!”, a adăugat Eli Albag.

Rudele celor 5 ostatice au spus că cele 3 minute și zece secunde ale filmării „au fost cenzurate, sub supravegherea noastră, pentru publicare”.

Eli Albag explicat că filmarea originală are peste 13 minute; „Ne expunem pe noi înșine și pe fiicele noastre. Trei dintre mame nu au avut puterea să vadă filmarea, nu sunt pregătite să suporte”.

„Ce altceva putem face pentru a trezi națiunea?”

„Ce mai putem spune? Unde mai putem striga? Ce altceva putem face pentru a trezi națiunea? Treziți-vă! Sunt 128 de ostatici. Numărul este dincolo de închipuire. Și dacă asta nu-i trezește, nu știu ce să mai fac?!”, a adăugat părintele disperat.

„După 229 de zile și 5.496 de ore, fiecare minut pare o eternitate. Timpul se scurge pentru fiicele noastre și pentru toți ostaticii”, a completat Shira, mama lui Liri Albag.

„În videoclip, Liri și celelalte fete par curajoase. În ciuda faptului că și-au văzut camarazii uciși și sunt înconjurate de teroriști, încearcă să nu intre în panică. Este incredibil de greu să vorbesc despre asta, plâng, dar sper că Liri și toate fetele vor veni acasă”, a mai spus Shira Albag

Yoni Levy, tatăl lui Naama, a declarat că se poate vedea că fiica lui este „speriată de moarte”, dar și că „instinctul ei de supraviețuire” funcționează, când îi spune unuia dintre teroriști că „are prieteni în Palestina”.

„Vedem doar 3 minute, dar probabil au fost ore de filmări necenzurate și needitate. Aceste 3 minute distilează groaza primelor ore. Astăzi sunt 330.000 de minute de groază; pentru ele coșmarul nu s-a terminat”, a afirmat Yoni Levy.

A fost important pentru noi să publicăm aceste filmări, astfel încât întreaga lume să vadă că teroriștii sunt niște animale.

Shay, sora lui Liri Albag:

Ministrul cabinetului de război, Benny Gantz, a spus că „mi s-a întors stomacul pe dos” când a văzut prima dată videoclipul și că a insistat că nu va înceta să se gândească la ostatici până când toți vor fi returnați. Deputatul Oded Forer a scris, pe X, că filmarea arată „cel mai mare rău uman din epoca modernă”.

Se presupune că 124 de ostatici răpiți de Hamas pe 7 octombrie rămân în Gaza și nu este clar dacă sau câți dintre ei sunt în viață.

Urmărește-ne pe Google News