Cifrele coronavirus explodează, conform sistemului de sănătate austriac, cu cele mai multe cazuri în Viena. Hans-Peter Hutter, specialist în medicină de mediu la MedUni Viena, nu este surprins: „Nu am învățat prea multe din ultimii ani. Reacționezi doar când te doare deja. Până atunci te bazezi pe responsabilitatea personală și asta nu a fost cazul ultimelor luni, altfel nu s-ar produce această creștere”, explică expertul în interviul acordat Heute.
Peste 1.000 de persoane sunt în momentul de față internate în spitalele austriece, din cauza unei infecții cu SARS-CoV-2 . În același timp, săptămâna trecută, 4-10 decembrie, 41.690 de asigurați în sistemul de sănătate austriac au fost în concediu medical din cauza coronavirusului. Adică de două ori mai mulți decât în aceeași perioadă cu un an în urmă, când era încă o boală raportabilă: în 2022, în prima săptămână a lunii decembrie au fost raportate 21.858 de cazuri de concediu medical COVID.
Deoarece cerința de raportare și testele au fost eliminate, este greu de spus cât de mare este efectiv numărul infecțiilor cu coronavirus în Austria, spune Hutter, dar conform monitorizării sistemului de asigurări, situația este în mod clar foarte nefavorabilă: „Octombrie și parțial noiembrie erau încă relativ calde. Apoi s-a răcit brusc și oamenii s-au întâlnit din nou în interior și au început primele sărbători”.
Expertul intervievat spune că nu trebuie să fii epidemiolog ca să știi că cifrele vor continua să crească, întrucât „se întâlnesc tot mai mulți oameni infectați care fie nu au simptome, fie care spun că nu e chiar atât de rău. Nu există deloc măsuri de protecție. Este ca și cum totul nu ar exista!”.
„Au existat avertismente destul de mult timp că aceasta este o variantă nouă și că valul în care ne-am infectat cu toții a fost cu mult timp în urmă. Prin urmare, imunitatea a scăzut și s-ar putea ca această variantă să nu fie atât de ușor de eliminat din nou”.
„Port o mască și am anulat deja câteva petreceri, pentru că nu vreau să am febră de Crăciun”, a spus expertul. De asemenea, îi sfătuiește pe toți ceilalți să țină cont de câteva lucruri.
„Acolo unde sunt adunări mari de oameni, gândiți-vă dacă doriți cu adevărat să mergeți. Săriți peste petrecerea de Crăciun. Evaluați riscul și gândiți-vă și la familie, și la cei dragi. Dacă nu există altă opțiune când vine vorba de petrecerea de Crăciun, atunci aerisiți scurt la fiecare jumătate de oră. Purtați o mască atunci când stați nas la nas în transportul public. Același lucru este valabil și în situații precum în supermarket”, spune expertul.
De asemenea, el le recomandă austriecilor să se testeze și, mai important, să se vaccineze: „Aici ne-am întors la început. 2,5 milioane de oameni din Austria ar avea nevoie de o vaccinare, din cauza factorilor de risc, dar doar 400.000 au fost vaccinați până acum”.
Neminem • 15.12.2023, 16:08
🤣 In silico virusachi. Vedeti daca nu au izolat niciodata vreun virus pe bune, stiintific, si au programe si algoritmi ce ii genereaza la comanda? Avem epidemii din nu pix dar algoritm, tot la comanda. Si infectati din vaccinurile lor. Asta da viata pentru industria farmaceutică vaccinista, deepfake virusache, deepfake epidemie, dar afectiunile induse de vaccinuri si profituri foarte reale, alea nu-s deepfake. Stiinta, vedeti? Asta da stiinta. Da ce trebuie virusii astia chiar sa existe?
mihaelamicu2001 • 15.12.2023, 15:26
Ar fi bine sa fim precauti. Au murit destui infecatati de COVID.
1111 • 15.12.2023, 14:58
A ajuns o boala endemica ca si gripa si ca multe altele. Asa este viata. Nu putem sa facem cate o carantina globala in fiecare an si apoi sa ne miram ca distrugem economia si unii se imbogatesc pe seama miliardelor de vaccinuri neutilizate.