Prima firma controlata de inspectorii sanitari se afla chiar in incinta Romexpo si se ocupa cu pregatirea meniurilor pentru cei aproape 980 de pensionari care-si vor petrece noaptea dintre ani in Pavilionul 14. Acestia nu vor manca de Revelion traditionala salata de boeuf, carnati sau sarmalute, ci se vor delecta cu file mignon „surprize”, pate de ficat pe mar copt, carre de porc, file somon pe rondea de lamaie, rulada de curcan, cotlet de porc si tort.
De pregatirea mesei pentru Revelionul tineretului, care a fost „cazat” in Pavilionul Central, se ocupa alte cateva firme. Dorind sa vada cum stau lucrurile si la unele din acestea, inspectorii au avut o surpriza neplacuta. Ajunsi la firma de catering „Elite”, directorul DSP din cadrul Ministerului Sanatatii, Alexandru Rafila si ceilalti inspectori au fost tinuti la usa. Dupa circa un sfert de ora de stat in frig, a coborat un angajat care i-a informat prin geam pe inspectori sa revina dupa ora 17.00. incercand sa scuze situatia penibila, inspectorii au spus ca „acest lucru e normal, intrucat mancarea trebuie sa fie proaspata, drept pentru care lucratorii vin in noaptea de 30 decembrie”.
Apoi, controlul s-a mutat la o alta firma de pe platforma Pipera, unde se prepara 2.200 de meniuri pentru Revelionul de la Romexpo. Meniul pe care aceasta firma il prepara cuprinde rulada de pui si vita cu spanac, sfecla si conopida, somon, friptura de pui si de porc, iar ca desert – rulada Diplomat si cafea. Inspectorii au precizat ca, inca de la inceputul lunii decembrie, s-au inceput controalele la firmele din toata tara care pregatesc mese festive. „Cu o zi inainte am mai fost la 30 de unitati si nu am gasit nereguli. Scopul nu e acela de a da amenzi, ci de a supraveghea ca totul sa se desfasoare in conditii de igiena”, ne-a precizat dr. Ileana serban de la DSP Bucuresti.
Revelionul 2004 la Romexpo va fi deschis in jurul orei 21.00 si se va termina la ora 6.00.

 
 

Urmărește-ne pe Google News