Costuri aproximative ingrediente: fasole: 4 lei, ceapă: 0,50 lei, morcov: 0,50 lei, sare, piper: 0,50 lei, bulion: 0,50 lei, ulei: 2 lei, usturoi, 0,50 lei. Total: 8,50 lei

Fasole bătută la doar 8,50 lei

Ingrediente: 300 g fasole albă boabe, 4 cepe, 2 morcovi, 200 ml ulei, 4 căţei de usturoi, 2 linguri de bulion, sare şi piper după gust; decor: pătrunjel și castravete murat

Preparare: se spală fasolea şi se pune în apă rece, de seara până dimineaţa. Se aruncă apa în care a stat peste noapte şi se pune fasolea în apă rece, curată, cât să o acopere şi o punem la fiert, cu puţină sare. Din momentul în care fasolea începe să fiarbă, se lasă cam 15 minute, apoi se aruncă apa şi se pune peste ea apă gata fierbinte.

Se mai face această operaţie încă o dată, apoi în apa finală, se adaugă şi morcovii întregi, curăţaţi de coajă, spălaţi şi 2 cepe curăţate de coajă, întregi. Se mai adaugă şi o linguriţă rasă de sare şi se lasă să fiarbă până se înmoaie foarte bine. Cam o oră şi jumătate, la foc mic. Când s-a fiert, se scot cepele şi morcovii. Se scurge fasolea într-o sită. Se pasează boabele cu blenderul. Se adaugă sare şi se toarnă ulei în fir subţire şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se pisează usturoiul şi se adaugă. Se rad cele 2 cepe rămase şi se călesc într-o tigaie, cu puţin ulei.

Când ceapa devine sticloasă, se adaugă bulionul şi se amestecă rapid apoi se opreşte focul. Se pune fasolea într-un bol şi deasupra ceapa călită. Se ornează cu pătrunjel și castravete murat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News