La început, proiectul științific al fetei viza combaterea gripei, dar „din cauza gravității uriașe a pandemiei de COVID-19 și a impactului puternic pe care aceasta l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcțiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”, spune ea.

Anika Chebrolu a dezvăluit că a folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze COVID-19.

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a spus Anika Chebrolu.

Fata a mai afirmat că a fost inspirată să găsească potențiale remedii împotriva virusurilor după ce a aflat despre pandemia de gripă spaniolă din 1918 și după ce a auzit câte persoane mor în fiecare an în SUA, în ciuda vaccinărilor anuale și a medicamentelor antigripale aflate pe piață.

Premiată cu 25.000 de dolari

Anika Chebrolu, care provine dintr-o familie de origine indiană, a fost premiată cu 25.000 de dolari pentru descoperirea sa. De asemenea, ea a primit titlul de tânăr om de știință de top.

Fata, care este pasionată de Bharatanatyam, un dans indian antic, a declarat că se simte onorată, însă a precizat că munca ei nu este terminată.

„Anika are o minte iscoditoare și și-a folosit curiozitatea pentru a pune întrebări cu privire la un vaccin pentru COVID-19”, a declarat, pentru CNN, dr. Cindy Moss, unul dintre jurații competiției.

„Dorința ei de a-și folosi timpul și talentul pentru a face din această lume un loc mai bun ne dă tuturor speranțe”, a adăugat acesta.

Foto: Captură YouTube

.

 
 

Urmărește-ne pe Google News