Doamna Ałła, o ucraineană care locuiește la Gdańsk, a câștigat jumătate de milion de zloți la Marea Loterie Biedronka. Vestea a fost dată pe Twitter de fostul vicepremier polonez Janusz Piechociński. Imediat după postarea lui, un val de comentarii s-a dezlănțuit. Nu neapărat favorabile, scrie cel mai mare ziar polonez, tabloidul Fakt.

„Fugi la subsol!”, „Gdansk este în Ucraina?”, „Acționează 100%, ca parte a programului de ucrainizare a Poloniei”, „Datorită situației recente cu Ucraina, totuși, sunt aproape sigur că tragerea a fost trucată. Chiar nu știu ce ar trebui să cred despre corectitudinea acestei trageri” – acestea sunt doar câteva exemple ale comentariilor geloase care au apărut sub informațiile despre câștigul de 500.000 de zloți.

Fostul vicepremier polonez pune aceste reacții pe tema invidiei. „Trollii anonimi nu înțeleg internetul în vremuri normale, cu atât mai puțin acum”. De cinci-șase ani postez intens pe Twitter, în acest timp mi-am luat rămas bun de la 40.000 de astfel de conturi (adică i-a banat, n.red.). Trebuie să lupți cu prostia, să reacționezi. Unii dintre utilizatorii de internet care până de curând s-au dedicat teoriilor antivaccin răspândesc acum opinii radicale antiucrainene. Pentru mine este de neînțeles, total. Libertatea de exprimare este responsabilitatea cuvântului”, a declarat Piechociński pentru Fakt.

foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News