Până acum, tramvaiul 21 circula pe o singură șină provizorie si mașinile aveau accesul interzis pe porțiunea respectivă din Calea Moșilor. Lucrările de punere în siguranţă a Hanului Solacolu vor continua, dar şantierul va ocupa doar trotuarul din dreptul imobilului.
Din luna aprilie, au început lucrările de conservare şi protejare a Hanului Solacolu, monument istoric aflat în apropierea centrului, pe Calea Moșilor. Prima etapă în procesul de consolidare este punerea în siguranță. Aceasta presupune măsuri urgente pentru a preveni prăbușirea. După etapa de punere în siguranță, vor începe lucrările de consolidare propriu-zise.
Hanul Solacolu este într-o stare avansată de degradare, începută în anii 90, a fost inclus în clasa I de risc seismic și se poate prăbuși oricând.
Clădirea a fost construită de frații Solacolu în 1859 și a fost prima fabrică de paste făinoase din București. Fațada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe renumita arteră comercială a Bucureștiului vechi, Calea Moșilor sau Podul Târgului de Afară.
Primăria Capitalei a intrat în posesia acestei clădiri în 2022, după ce i-a expropriat pe foștii proprietari. Punerea în siguranță, conservarea și protejarea clădirii istorice situate pe Calea Moșilor, nr. 134, din București, costă 8 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro