Au răsunat urlete la ultimul său spectacol, după ce renumitul rapper a fost văzut zbătându-se pe scenă, înainte de a dispărea din vedere, în timp ce medicii se grăbeau să-l resusciteze.  

Managerul său, DJ-ul și producătorul Birch Michael, a anunțat decesul artistului, sâmbătă, spunând că „nu are cuvinte”.

„Cu cea mai mare părere de rău, anunț decesul lui Isaac Freeman III, cunoscut profesional ca Fatman Scoop”, a transmis, într-o mesaj publicat pe rețelele sociale, Birch Michael, cunoscut ca Pure Cold.

Cauza exactă a morții artistului nu este clară. Filmări din public au surprins momentul în care rapperul s-a prăbușit, la câteva secunde după ce a stârnit mulțimea strigând „Hai să facem puțin zgomot!”.

În videoclip, rapperul s-a îndreptat spre spatele scenei și s-a apropiat de cabina în care era DJ-ul, strigând din nou: „Am spus, Hamden, fă puțin zgomot!”. 

Apoi artistul hip-hop a urcat scările până la cabina DJ, dar respirația lui părea să devină greoaie în timp ce gâfâia în microfon.

„Dacă ai venit la petrecere”, a spus rapperul, înainte de a face o pauză lungă. Apoi s-a aplecat și cu vocea slabă a adăugat: „Fă puțin zgomot”. Imediat ce a terminat de vorbit, s-a prăbușit la pământ, scăpând microfonul din mână.

Din public s-au auzit țipete de groază, în timp ce colegii rapperului încercau să calmeze mulțimea. „Ne distrăm”, a spus unul dintre ei, în timp ce altul a cerut din nou mulțimii „să facă zgomot”.

Într-un alt clip, un membru din echipa rapperului s-a dus la cabina DJ-ului și a oprit muzica. Un cadru medical a efectuat de urgență compresii toracice energice, apoi rapperul a fost scos pe o targă și dus la spital. 

Lauren Garrett, primarul din Hamden, a scris vineri pe Facebook: „În această seară, în timp ce concerta la Hamden Town Center Park, Isaac Freeman, alias Fatman Scoop, a avut o urgență medicală pe scenă. El este transportat cu ambulanța la spital. Vom oferi informații actualizate atunci când acestea sunt disponibile. Vă rugăm să-l păstrați în gândurile și rugăciunile dumneavoastră”.

În dimineața zilei în care s-a produs tragedia, Fatman Scoop a lansat videoclipul oficial cu noua melodie „Let It Go”, produsă în colaborare cu Dyce Paso. 

Triplu câștigător al premiului Grammy, Fatman Scoop s-a aventurat în ultimii ani în industria podcasturilor și a reality show-urilor, inclusiv apariția, în 2015, la Celebrity Big Brother: UK vs USA.

Născut în New York City în 1971, rapperul a devenit faimos după ce a colaborat cu megastaruri, inclusiv Missy Elliot și Mariah Carey, la începutul anilor 2000, și era cunoscut pentru prezența sa vocală profundă și puternică. 

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News