Departamentul de Justiție și FBI au oferit marți o actualizare despre violențele de la Capitoliul SUA , de săptămâna trecută. Conform lui Steven DAntuono, directorul adjunct FBI responsabil de biroul din Washington DC, au fost examinate aproximativ 100.000 de probe primite de la diverse persoane.

În urma verificărilor, Steven DAntuono și procurorul SUA pentru districtul Washington, Michael Sherwin, au anunțat că au deschis peste 160 de dosare penale și au pus sub acuzare 70 de persoane.

DAntuono a descris acest lucru ca fiind doar „vârful aisbergului”, pentru că se așteaptă ca, în următoarea perioadă, numărul de persoane investigate și acuzate să crească și să ajungă la ordinul sutelor.

În acest context, FBI a făcut apel ca toți cei implicați în violențele de la Capitoliu să se predea forțelor de ordine.

„Chiar dacă ai părăsit Washington DC, agenții de la birourile noastre locale vor bate la ușa ta”, a avertizat Steven DAntuono.

La rândul său, procurorul Michael Sherwin a declarat că unele dintre acuzațiile depuse până acum reprezintă „doar începutul”, iar oficialii americani analizează în acest moment „cazuri grave de infracțiuni” legate de conspirație împotriva statului, care pot ajunge până la 20 de ani de închisoare.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News