Israelul şi-a anunţat intenţia de a riposta la tirul cu aproximativ 180 de rachete lansat de Iran pe motiv de răzbunare a „martirilor” Ismail Haniyeh, fostul lider al mișcării islamiste palestiniene Hamas, Hassan Nasrallah, fostul lider al mișcării șiite libaneze Hezbollah, și Abbas Nilforoushan, fost general iranian. Iranul acuză Israelul de eliminarea celor trei.

SUA, principalul aliat al Israelului, a ajutat la contracararea acestui atac, la fel cum s-a întâmplat în cazul celui efectuat de iranieni în primăvara acestui an. Între timp, Israelul a făcut planuri de ripostă, dar unele informații au ajuns pe Telegram.

„FBI anchetează presupusa scurgere de documente clasificate drept confidenţiale şi lucrăm în coordonare cu partenerii noştri din Ministerul Apărării şi din cadrul comunităţii de informaţii”, se arată într-un comunicat al poliției federale americane, fără alte comentarii.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, a sugerat luni deschiderea unei investigaţii de către Pentagon, indicând că nu ştie „în acest stadiu” dacă dezvăluirea a fost rezultatul „unei scurgeri de informaţii sau al unei piraterii informatice”.

Documentele difuzate săptămâna trecută pe Telegram conţineau analize ale imaginilor din satelit realizate de agenţiile federale americane, notează AFP.

Urmărește-ne pe Google News