Paris, Franţa
Deşi nu este organizat nici un concert în aer liber, în seara de Anul Nou bulevardul Champs Elysées se umple până la refuz de curioşii ce aşteaptă focul de artificii ce luminează Turnul Eiffel.
Pentru o vedere de ansamblu, cel mai bun loc pentru a urmări artificiile de la miezul nopţii este cartierul boem al Parisului, Montmartre.
Londra, Marea Britanie
În capitala Marii Britanii, miezul nopţii este anunţat de cel mai cunoscut ceas al Europei, Big Ben. După ce ultimul gong al ceasului bate miezul nopţii, începe spectacolul de artificii şi lasere, care luminează întregul centru al Londrei.
După spectacol se cântă Auld Lang Syne, o melodie tradiţională de Anul Nou, şi apoi un DJ întreţine atmosfera până la ora 0.45, când petrecăreţii se întorc în cluburi şi restaurante.
Barcelona, Spania
Nou intrată în topul petrecerilor de stradă din Europa este Barcelona, unde oficialităţile oraşului organizează anul acesta un eveniment în care au investit 400.000 de euro.
Zona cuprinsă între fântânile Montjuic şi Avenida Maria Cristina va fi folosită pentru festivităţile de Anul Nou. Organizatorii promit că la miezul nopţii vor exploda simultan doi vulcani de artificii, totul pe fundalul fântânilor magice.
Berlin, Germania
Berlinul găzduieşte una dintre cele mai mari şi mai animate petreceri de stradă de Anul Nou. Zona de distracţie acoperă aproximativ 2 kilometri, între Poarta Brandenburg şi Coloana Victoriei şi este presărată cu zeci de baruri, ringuri de dans şi zone de catering.
Organizatorii aşteaptă peste un milion de participanţi, iar petrecerea va fi transmisă live de mai multe posturi de televiziune locale şi internaţionale. La miezul nopţii, un spectacol grandios de artificii şi lasere va lumina Capitala Germaniei.
Răzvan Pascu a vizitat peste 50 de ţări
www.RazvanPascu.ro este cel mai citit blog despre călătorii din România.