Şi totuşi, Felix Baumgartner a ales să sară. În scurt timp, a avut parte de primele probleme. El ar fi trebuit să pornească glonţ, cu capul în jos, prin aer, însă a început să se rotească. Au fost momente de panică la sol, dar experimentatul austriac în vârstă de 43 de ani a reuşit să îşi modifice poziţia în zbor, iar căderea liberă a continuat fără probleme.

Niciunul dintre recordurile stabilite de el nu sunt încă oficiale, decizia urmând a fi luată de Federaţia Internaţională de Aeronautică. Totuşi, austriacul este omul care a sărit de la cea mai mare înălţime (saltul s-a produs când capsula se afla la 39 km de sol). Altitudinea reprezintă şi cel mai înalt punct din atmosferă care a fost atins cu un balon.

Felix Baumgartner aşteaptă acum să afle dacă a doborât viteza sunetului. Ceea ce este sigur este că nu a reuşit să fie şi omul cu cea mai lungă cădere liberă. Căderea sa liberă a durat 4 minute şi 19 secunde, cu 17 secunde mai scurtă decât căderea liberă a lui Joe Kittinger, în 1960. Atunci, mentorul de astăzi al lui Baumgartner a sărit de la 31.3 km.
CITEŞTE ŞI:

FELIX BAUMGARTNER intră în ISTORIA OMENIRII. FOTOGRAFII FABULOASE de la SALTUL de la peste 38.000 de metri
FELIX BAUMGARTNER, în viaţă după SALTUL ISTORIC din STRATOSFERĂ
 
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News