DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

De ce femeile rome nu au avut în Parlament, în cei 34 de ani de democrație, o reprezentantă care să le reprezinte interesele. „Nu sunt considerate resurse valoroase”

« Înapoi la articol

Comentarii (18)

TZTZ   •   12.07.2024, 12:09

Pentru acest lucru in primul rand cred ca etnia roma ar trebui sa sustina mai mult rolul femeilor rome in comunitatile lor pentru ca stim ca acest lucru nu se prea intampla...iar comunitatile in care casatoriile au loc chiar inainte de majorat cu cu copii nascuti foarte devreme cum ar putea femeile rome sa aibe vreun cuvant de spus cand ele trebuie sa se ocupa de familia lor, care in multe cazuri este si numeroasa.

BlueHack   •   12.07.2024, 10:18

O altă problemă deosebit de grava este că nu avem lgbt-iști rromi în parlament.

BlueHack   •   12.07.2024, 10:12

Io zic sa punem în Parlament numai femei rrome.

tomitan   •   12.07.2024, 07:41

De ce nu-i intrebati direct pe reprezentantii etniei: Nicolae Păun (ex Partida Rromilor, actual PUSL ist,Piedonist si Antenist), Madalin Voicu sau pe Gelu Duminică ( cel care ne da "sfaturi" prin Linertatea) ?

NicolaeS   •   12.07.2024, 07:22

Nu stiu cum e cu recensamantul dar m-am convins ca sunt multi. Asta de cand au aparut automatele de reciclare a sticlelor. Ei sunt prezenti acolo, cu mic cu mare, indiferent de sex. Cu saci, carucioare si carute. Si sunt multi ! In sfarsit fac si ei un lucru folositor societatii. Recicleaza. Avand in vedere ca sunt multi ignoranti care arunca in continuare sticlele la tomberon, vine cineva si le preda la centrele de reciclare. Foarte bine.

gavrildragan   •   12.07.2024, 07:16

Sunt tată sunt dar sunt absorbiți de partide,apoi nu prea le place să-și prevaleze etnia!

gigiladrea   •   12.07.2024, 01:11

femeile romance au o multime de reprezentante si cu cele ajuta pe romancele mai defavorizate ? cu nimic romania continua sa fie de 30 de ani pe locul 1 la prostitutie si proxenetism in ue la foarte mare distanta de celelalte tari; dintre statele foste comuniste ar fi trebuit sa fie polonia cu populatie dubla dar nu e; totul tine de educatie si dezvoltare economica dar in tara cu 5 milioane de oameni plecati in afara si 40% *** functionali minoritatile sunt ignorate si se descurca cum pot; patriarhatul lor va disparea doar sub efectele dezvoltarii generale care e lenta, cu stagnari si crize prelungite ca cea de acum si atunci vor fi cu adevarat libere sa faca ce vor inclusiv sa candideze la parlament

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eglwyswrw   •   12.07.2024, 00:13

Pai in parlament se poate ajunge cu 20-25000 voturi. Hai sa zicem 30000. Am in vedere situatia in care la vot se prezinta 50-60 % din cetatenii cu drept de vot. Se spune ca in Romania sunt "569.000 de persoane care se autoidentifica drept romi". Altii spun ca in realitate ar fi "1,5 milioane". Bon, deci acesti nenumarati cetateni care sunt "romi" de ce nu voteaza pentur o "femeie roma" ? Te pomenesti ca la sectiile de vot stau insi care le interzic sa voteze cu preferata lor ? Te pomenesti ca reprezentantii romilor s-au dus la un partid mare (nu dau nume), au propus ca o femeie roma sa fie pe liste, iar aia le-au spus "nu" ? Care-s partidele alea care au refuzat ? Sau ... nu exista, in realitate nici macar "etnia" nefiind interesata sa-si promoveze femeile ?

IonMihaiH   •   11.07.2024, 23:11

Bla Bla Bla vorbe , vorbe, vorbe . În 1991 la IPB am intrat cu 9,80 . 5 persoane de Origine Romă ( lucru pe care personal nu l-am acceptat niciodată) ( în fața mea a stat întotdeauna un om cu 2 picioare, 2 mâini etc. şi cu ea/el am vorbit fără să mă intereseze ce .... rasă e ) aveau locuri gratuite (trebuiau doar să se prezinte) la IPB . Facultatea de mecanică. Oameni cu 8,48 n-au intrat la facultate iar pentru Romi locurile NU au fost ocupate. Mie mi se pare ***. Cineva trebuie să reprezinte femeile Rome. păi sunt 500mii. De ce nu voteazá pe cineva.... ... de ce trebuie să se ocupe majoritatetea de minoritate?

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

LDani3l   •   11.07.2024, 22:25

@Sidonia , doamna draga , inainte sa puneti asemenea titluri .. V-°ati intrebat vreodata sau ati intrebat pe cineva "Cate femei rrome au candidad pentru o functie in Parlamentul Român ?!" ...

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close