Povestea Mădălinei începe în urmă cu două săptămâni, când și-a dus mama la spitalul din Târgoviște. „După ce a ieşit rezultatul COVID, a fost negativ, a stat internată o săptămână.

După o săptămână, trebuia să merg să o iau acasă, dar m-au sunat şi mi-au spus să nu mai, pentru că a fost pusă într-un salon în care una dintre paciente era pozitivă COVID şi rămâne în continuare internată”.

Tânăra susține că mama ei a fost retestată doar după ce s-a rugat la spital de medici. Femeia se simțea rău, dar abia după o săptămână i s-a făcut al doilea test.

Am tot sunat eu la spital, le-am spus că se simte foarte rău şi că îi rog să o testeze, mi s-a spus că procedura este că va fi testată la șapte zile de la intrarea în contact cu persoana pozitivă. Rezultatul a fost pozitiv, evident.

Mădălina, fiica pacientei decedate la Târgoviște

Deși mama nu avea o formă ușoară a infecției, medicii i-au spus fiicei să nu se îngrijoreze și au vrut să o mute pe femeie într-un spital pentru cazurile ușoare de COVID. „Am insistat să mi-o păstreze la Târgovişte. Au dus-o pe secţia de ATI COVID din Târgoviște, trei zile a fost bine, a cincea zi a decedat”, povestește Mădălina.

Un medic i-a spus să nu mai țipe, că nu el i-a omorât mama

Fata spune că ce i s-a întâmplat și ce a văzut în spital a dărâmat-o și relatează reacția unui medic de la secția în care a fost tratată mama ei: „Unul dintre medicii de la secția de ATI COVID mi-a spus: nu țipați la mine pentru că nu eu am omorât femeia asta.

Atât de mulți copii care își pierdeau părinții și erau singuri prin spital. Aleargă să-și ia părinții acasă, dar nu așa cum ar trebui, ci așa cum am luat-o și eu pe mama mea. Eu mamei îi spuneam că o iau și o duc în vacanță când iese din spital”.

E vorba de lipsă de umanitate şi de respect faţă de semeni şi de tot. De ce nepăsarea asta, de ce nu încercăm să salvăm oamenii, să facem tot posibilul?

Mădălina, fiica pacientei decedate la Târgoviște

Conducerea Spitalului de Urgenţă Târgovişte a explicat pentru sursa citată că astfel de cazuri se întâmplă frecvent, pacienţi care la primul test sunt negativi, dar se pozitivează în spital şi infectează mai departe alti pacienţi.

„Poate să fie o astfel de situație în care pot să apară în mod inerent, din orice spital din lume nu doar din România sau din Dâmbovița. Deși noi suntem considerați principalii vinovați ai societății la momentul acesta, mă refer la corpul medical, nu noi am creat această pandemie, nu noi ne dorim.

Nu ne dorim să avem un număr mare de pacienți. Am fi fericiți să tratam cinci-șase pacienți în fiecare secție, nu să fim situația în care nu avem unde să îi punem”, e declarația dată de Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean Târgovişte.

Urmărește-ne pe Google News