Ambulanța a fost solicitată de soțul femeii de 50 de ani, după ce aceasta a fost înțepată de albină și a intrat în șoc anafilactic. Incidentul s-a petrecut la Fetești, iar un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină pe Autostrada A2, pentru a prelua victima și a o transporta la spital.

Femeia a fost stabilizată și a ajuns la spital. Soțul femeii a spus că aceasta nu a mai avut până acum astfel de probleme, însă a precizat că soția lui are probleme cardiace, potrivit România TV.

Cei doi soți au o fermă apicolă pe balta din Ialomița.

Cum tratăm înțepătura de albină

Dacă sunteţi înţepat de o albina, mai întâi trebuie să îndepărtaţi acul veninos, altfel sacul de venin poate cotninua să pompeze în organism veninul iritant ore sau chiar zile în şir. Acesta nu trebuie stors, ci extras: se lărgeşte puţin locul din piele unde este acul printr-o mică zgârietură, iar apoi, cu ajutorul unei pensete, se scoate uşor acul. Pielea se spală apoi cu apă şi săpun şi cu un antiseptic (spirt, rivanol), după care se aplică o compresă cât mai rece, pentru a determina veninul să rămână localizat.

Cei mai mulţi medici recomandă un uşor analgezic pentru calmarea durerii şi un antihistaminic pentru calmarea pruritului. Local se poate aplica un unguent pe baza de cortizon, pentru a controla inflamaţia. Alte persoane preferă soluţii mai naturale, cum ar fi tinctura de Echinaceea – câteva picături local (dar şi oral, dizolvate într-un pahar cu apă).

Urmărește-ne pe Google News