Ina Kenoyer, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnată, recent, la 25 de ani de închisoare, după ce a pledat vinovată de crimă, potrivit înregistrărilor online ale tribunalului Ward County.

Femeie din SUA, condamnată la închisoare, după ce și-a otrăvit iubitul cu antigel

Femeia a fost arestată pe o acuzație de crimă la 30 octombrie 2023, la aproape două luni după moartea prin otrăvire a iubitului ei, Steven Riley Jr, în vârstă de 51 de ani. Kenoyer a pus antigel într-un ceai dulce pe care l-a făcut pentru bărbat pe 3 septembrie 2023, iar acesta a murit două zile mai târziu.

Procurorii au spus că Kenoyer l-a otrăvit pe Riley, cu care avea o relație de 10 ani, după ce ar fi primit informații că acesta va moșteni 30 de milioane de dolari.

Potrivit documentelor judiciare, prietenii cuplului le-au spus anchetatorilor că Riley plănuia să se despartă de Kenoyer odată ce intra în posesia moștenirii. Dar anchetatorii susțin că totul a fost o înșelătorie și că nu au identificat persoana care i-a comunicat despre suma de bani.

Bărbatul a fost transportat cu avionul la spital, dar nu a mai putut fi salvat

Pe 3 septembrie 2023, Riley plănuia să se vadă cu un avocat la un aeroport pentru a discuta despre moștenire. Dar în acea zi i s-a făcut rău. Autoritățile au spus că prietenii lui au încercat să-i acorde tratament medical, dar Kenoyer s-a opus, pe motiv că are nevoie doar de odihnă.

Pe măsură ce orele au trecut, starea lui Riley s-a înrăutățit. A fost transportat cu avionul la un spital, unde a murit pe 5 septembrie 2023.

Nu a consumat alcool, așa cum a susținut concubina lui

O autopsie a stabilit că Riley a murit otrăvit cu antigel. Când a vorbit cu anchetatorii, Kenoyer a susținut că Riley a băut alcool toată ziua de 3 septembrie 2023. Cu toate acestea, nu a fost găsit alcool în corpul său în timpul autopsiei.

Kenoyer a recunoscut că știa despre presupusa moștenire și credea că are dreptul la o parte ca soție de drept comun. Statul nu recunoaște, însă, tipul de relație pe care au avut-o cei doi.

După ce au percheziţionat casa, autorităţile au spus că au găsit o sticlă care conţinea un lichid verde suspectat a fi antigel. Femeia a mărturisit mai târziu că l-a pus în ceaiul dulce al lui Riley pentru a ascunde gustul.

Fiul victimei este în stare de șoc. „Foarte dureros”

Fiul victimei, Ryan Riley, s-a confruntat cu Kenoyer în instanță, mărturisind cât de greu îi este că și-a pierdut tatăl.

„Este foarte dureros. Nici măcar nu îmi găsesc cuvintele pentru a descrie ce simt și cât de mult mă doare. Mi-aș fi dorit doar să nu se fi întâmplat nimic din toate astea. Nu m-am așteptat niciodată să-mi pierd tatăl din cauza unui lucru atât de egoist”, a spus tânărul.

Urmărește-ne pe Google News