Mama, identificată doar după numele de familie Li, a adus pe lume un băiat și o fată prin cezariană, a anunțat Spitalul Popular din Xian, numind acest caz „unul la un milion”.

„Este extrem de rar ca gemenii să fie concepuți în mod natural în fiecare cavitate a uterului și chiar mai rar ca aceste sarcini să fie duse la termen”, a spus spitalul pe contul său oficial de pe platforma de social media Weibo, pe 18 septembrie.

Potrivit reprezentanților spitalului, proaspăta mamă s-a născut cu două coluri uterine și două utere. Aceasta este o afecțiune foarte rară numită „uter didelf” sau „uter dublu” (o malformație congenitală rară), care se întâlnește la aproximativ una din 2.000 de femei.

Povestea ei a captivat rețelele sociale din China și a devenit un subiect viral, adunând peste 50 de milioane de vizualizări în ultimele zile, mulți utilizatori trimițând mesaje de uimire.

„Este un miracol!” a scris un utilizator, în timp ce altul a comentat: „Cât de norocoasă este!”. Unii și-au exprimat îngrijorarea pentru mamă, un utilizator scriind: „Trebuie să fi fost dificil și periculos pentru ea!”.

Povestea lui Li pare să fi avut un rezultat fericit după ce a trecut prin astfel de circumstanțe, spitalul dezvăluind că anterior a pierdut o sarcină.

Însă, în ianuarie, Li a rămas din nou însărcinată și a descoperit în timpul unei ecografii timpurii că aștepta nu doar un copil, ci gemeni – câte unul în fiecare uter. După o monitorizare medicală „atentă și strictă”, ea a născut „cu succes” un băiat de 3,25 kg și o fată de 2,7 kg, a declarat spitalul.

Urmărește-ne pe Google News