Cuprins:
Poliția a efectuat percheziții la domiciliul și cabinetul acesteia pe 22 octombrie.
Operațiunea, desfășurată în cadrul acțiunii „JUPITER”, a vizat un spațiu neautorizat unde femeia ar fi realizat tratamente de rejuvenare.
Femeia procura ilegal substanțele folosite în intervenții
Conform comunicatului Poliției Timiș, suspecta ar fi folosit „fillere (acid hialuronic), toxină botulinică (botox), mezoterapie, topire de grăsime cu diferite substanţe speciale”.
Aceste proceduri necesită calificare medicală și competențe speciale, pe care femeia nu le-ar avea.
Legea prevede că astfel de intervenții pot fi efectuate doar de medici cu competențe specifice. Însă femeia vizată nu a absolvit nicio facultate de medicină și nu este înregistrată la niciun colegiu al medicilor din România.
Rezultatele perchezițiilor
În urma acțiunii, polițiștii au ridicat probe pentru continuarea anchetei. S-au confiscat mostre de instrumentar medical și substanțe folosite în intervențiile estetice. Aceste dovezi vor fi analizate în cadrul investigației în curs.
Cazul ridică întrebări serioase privind siguranța pacienților și necesitatea unui control mai strict al practicilor medicale neautorizate. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili amploarea activităților ilegale și potențialele riscuri la adresa sănătății publice.
Cazurile de medici falși devin tot mai frecvente
Recent, tot mai multe cazuri de medici „falși” au iești la iveală, fapt ce scoate în evidență lipsa de vigilență a autorităților.
Unul dintre cazurile care au făcut înconjurul lumii este cel al italianului Matteo Politi, care a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune după ce s-a dat drept chirurg estetician în România. Pe numele său s-a emis un mandat de arestare european, însă el a reușit să fugă în Veneția, unde și-a depus actele pentru a urma studiile de doctorat.
Un alt caz asemănător a avut loc și în Germania, unde în luna iunie un fals medic a fost depistat după ce ar fi „tratat” peste 200 de pacienți într-un cabinet privat din Leipzig. Germanul Sascha Robert ar fi înșelat, pe lângă pacienți, și furnizori și prestatori de servicii din cadrul a 27 de companii. El ar fi reușit să obțină astfel o sumă de peste 77.000 de euro.
Iar în luna martie, o altă femeie din România a fost reținută, după ce ar fi realizat intervenții chirurgicale estetice în mod ilicit asupra a cel puțin 20 de femei. Femeia din București făcea injectări cu acid hialuronic, dar și alte proceduri similare la ea acasă, în urma cărora ar fi câștigat aproape 4.000 de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro