Poliția a fost alertată despre un posibil cărăuș de droguri aflat la bordul zborului de la Sao Paolo, iar femeia a fost supusă, la sosire, unei percheziții amănunțite. Nimic suspect până când agenții au decis să o ducă pe suspectă la o unitate medicală, pentru o examinare cu raze X.

Medicii au confirmat prezența unor obiecte străine în corpul ei. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Africa de Sud, Athlenda Mathe, „femeia eliberează treptat aceste capsule din corp, proces care poate dura mai multe zile”.

Într-un update al cazului, poliția a notat că „femeia-cărăuș de droguri a eliberat 68 de capsule de droguri din corpul ei. Greutatea estimată este de 850 de grame”.

Ea este acum acuzată de trafic și deținere de droguri.

Arestarea femeii este doar una dintr-o serie de operațiuni de succes pe Aeroportul Oliver Tambo. În ultimele două luni, au fost confiscate droguri în valoare de peste 650.000 de euro.

Poliția avertizează că traficanții de droguri folosesc o varietate de tactici și metode pentru a-și transporta mărfurile ilegale peste granițele internaționale, înghițirea capsulelor de droguri fiind una dintre cele mai periculoase și riscante metode.

Urmărește-ne pe Google News