Într-un material video postat pe canalul YouTube săptămâna trecută, când aplicaţia era încă blocată, femeia a fost unul dintre mai mulţi trecători de pe stradă care au fost întrebaţi ce părere au despre interzicerea Instagram.

„Este greşit. Preşedintele nu poate interzice Instagram când doreşte”, a spus femeia. Ea l-a criticat pe preşedintele Erdogan şi pe cei care au susţinut interdicţia.

Arestarea de luni, dispusă de un tribunal din oraşul Izmir, din vestul Turciei, a venit după ce autoritatea turcă de supraveghere din domeniul audiovizualului RTUK a criticat interviurile stradale din social media, afirmând că „manipulează opinia publică”.

Turcia a blocat accesul la Instagram pe 2 august pentru că nu a respectat „legile şi regulile” Turciei şi sensibilităţile publicului.

Interdicţia a fost ridicată sâmbătă, după ce aplicaţia Meta a fost de acord să coopereze cu autorităţile pentru a răspunde preocupărilor guvernului.

Blocarea accesului la Instagram a venit după ce un oficial turc de rang înalt a acuzat platforma de social media că a blocat postările care exprimau condoleanţe pentru asasinarea la Teheran a lui Ismail Haniyeh, liderul grupării palestiniene Hamas.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News