Helen Davey, în vârstă de 39 de ani, a decedat pe 7 iunie într-un accident bizar, și a fost găsită fără viață de fiica ei, în vârstă de 19 ani. O anchetă a stabilit că patul avea pistoanele hidraulice defecte. Acest mecanism era responsabil pentru ridicarea saltelei.

Medicul legist Jeremy Chipperfield, care s-a ocupat de cazul bizar al femeii din Seaham, a emis un avertisment privind riscul unor decese viitoare dacă nu se iau măsuri.

„Decedatul se apleca peste zona de depozitare a unui pat »cu ridicare pe gaz de tip Ottoman când platforma saltelei a coborât neașteptat, prinzându-i gâtul de suprafața superioară a panoului lateral al bazei patului. Neputând să se elibereze, a murit de asfixie pozițională”, a declarat Chipperfield, citat de The Sun.

Avertisment pentru autorități

Chipperfield a considerat că este responsabilitatea sa să avertizeze Oficiul pentru Standarde de Produs din cadrul Departamentului pentru Afaceri și Comerț cu privire la „existența și utilizarea mecanismelor de pat cu piston hidraulic a căror defecțiune prezintă risc pentru viață”.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a preveni astfel de accidente pe viitor.

Urmărește-ne pe Google News