Studiul, intitulat „Spre o revoluție revigorantă: un viitor al locurilor de muncă pentru toți”, dezvăluie că atunci când inteligența artificială va intra pe piața muncii joburile femeilor vor fi primele ocupate de roboți.

Raportul a analizat 1.000 de tipuri de locuri de muncă care includ 96% din ocuparea forței de muncă din Statele Unite. Rezultatele arată că 57% dintre cei care își pierd locul de muncă sunt femei. Până în 2026, 1,4 milioane de locuri de muncă din SUA vor fi expuse riscului de a-și pierde joburile din cauza tehnologiei.

„Aceasta este o evoluție îngrijorătoare într-un moment în care decalajul dintre sexe la locul de muncă se mărește și când femeile sunt subreprezentate în multe zone de pe piața muncii”, au spus studiului.

Raportul a constatat că 95% dintre lucrătorii aflați în situații de risc și-ar putea găsi locuri de muncă mai bine plătite, cu o recalificare adecvată și educație.

Raportul, realizat de Boston Consulting Group și Burning Glass Technologies, recomandă angajaților care se confruntă cu riscul de a fi înlocuiți de roboți să-și dezvolte noi abilități, iar angajatorii sunt sfătuiți să investească în recalificarea forței de muncă.


Citește și: Gest impresionant făcut de un polițist pentru un bărbat fără adăpost care își dorea să facă un duș


Urmărește-ne pe Google News