În prima zi de Crăciun, pasionaţii fenomenelor astonomice pot vedea pe cer  ”Luna rece”, astrul ceresc fiind denumit aşa în aceste moment pentru că pare să fie un bulgăre de gheață. Interesant este faptul că acest fenomen nu a mai avut loc din 1977, iar următorul va fi abia în 2034.
Astfel, pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun, iar cei mai fericiţi de fenomen vor fi locuitorii de pe continentul American. Ei vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun. În România, punctul maxim va fi în jurul orei 13:11.
„Când ne uităm la Lună cu aceste ocazii, merită să ne amintim că luna nu este doar un vecin celest”, transmite printr-un comunicat de presă John Keller de la NASA. „Istoria geologică a lunii şi a Pământului sunt legate din punct de vedere intim, în sensul că Pământul ar fi dramatic diferit dacă nu ar exista Luna.”
Mai mult, în primele două seri de Crăciun, în stânga Lunii se vor vedea două stele strălucitoare una sub cealaltă. Stelele sunt Castor şi Pollux, gemenii.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News