În acest context, Alex Dietrich, fost pilot de vânătoare, a vorbit pentru BBC despre momentul în care a întâlnit în zbor un „fenomen aerian inexplicabil” (UAP).
„Prescurtarea pe care o folosim pentru ele este «Tic Tac». Arată exact ca bomboanele mentolate, albe și alungite, doar că se mișcă foarte repede și neregulat. (…) Nu puteam anticipa în ce direcție se vor îndrepta, nu puteam înțelege manevrele pe care le fac sau sistemul de propulsie. În acel moment am fost derutată, nu am știut cum să le cataloghez sau să explic fizica din spatele lor”, a explicat Alex Dietrich pentru sursa citată.
La rândul său, Madhu Thangavelu, expert în ingineria astronautică la University of Southern California, spune că este vorba despre obiecte reale a căror fizică este greu de înțeles.
„Aceste obiecte sunt reale, nu sunt halucinații ale piloților noștri profesioniști. (…) Prima întrebare care îți vine în minte este dacă vei intra în coliziune cu ele. Dacă sunt obiecte reale, ceea ce sunt – pentru că radarul îți arată imagini în care se află într-o parte sau se îndreaptă către tine – primul lucru pe care vrei să-l faci este să eviți coliziunea”, a spus Madhu Thangavelu.
„Aceste obiecte arată o dinamică a zborului și o fizică pe care nu o înțelegem, pe care nu o folosim în tehnologiile noastre. Tehnologile noastre nu permit zborul la viteze extrem de mari, cu manevre foarte rapide pentru obiecte care nu sunt aerodinamice. În plus, multe dintre ele dispar din câmpul vizual sau se transformă dintr-o aeronavă într-un submersibil”, a explicat expertul.
În raportul publicat pe 25 iunie, serviciile secrete americane precizează că nu pot explica ce sunt toate obiectele zburătoare neidentificate care au fost observate de piloții militari în perioada 2004 – 2021.
„Probabil
că există mai multe tipuri de obiecte neidentificate care necesită
explicaţii diferite pe baza aspectului lor diferit”, se
arată în raportul citat.
Din cele 144 de obiecte zburătoare raportate, 18 au prezentat mișcări neobișnuite sau caracteristici de zbor care nu au putut fi explicate de serviciile de informații americane.
Foto: EPA