2. ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ
O altă cauză a încălzirii globale generatoare de fenomene extreme e activitatea omului. “Intervenţia umană, adică tot ce poluează, se suprapune peste cauzele naturale ale încălzirii şi le amplifică. Aici vorbim de industrie, gaze de eşapament şi, în general, tot ce emană dioxid de carbon”, a continuat meteorologul Meda Andrei.
În legătură cu aceste schimbări meteo bruşte, ANM lansa, la începutul anilor 2000, avertizări despre deşertificarea României, migrarea plantelor către nord şi apariţia fenomenelor meteo extreme în ţara noastră.
Lumea a crezut că e o glumă şi nu i-a băgat în seamă pe specialiştii care preziceau schimbarea drastică a climei.
Acum însă, tornadele care mătură totul în calea lor, vijeliile în care vântul suflă chiar şi cu peste 100 km/h şi ruperile de nori care lasă să se reverse, într- un timp foarte scurt, chiar şi 100-150 l/mp – fenomene de care românii vorbeau doar din auzite -, fac parte din cotidianul mioritic. Seria furtunilor a deschis-o tornada de la Făcăeni (2002), care a îngrozit o Românie întreagă prin dezastrul pe care l-a lăsat în urma ei.
Au urmat tornade filmate pe mare, care au lovit staţiuni de pe Litoral, precum Costineşti şi Vama Veche. În perioada iulie-august 2005, inundaţiile din România au omorât 69 de persoane, cele mai multe în nordul Moldovei. Speriate, autorităţile au început să caute explicaţii – în afara celor oferite de meteorologi – şi au constituit o comisie parlamentară care să investigheze cauzele dezastrelor naturale, neobişnuite pentru România.
Concluzia specialiştilor a fost una şocantă: inundaţiile din România anului 2005 au fost provocate prin tehnologii avansate, dirijate de mâna omului! Mai clar, România fusese atacată cu arme geofizice, dinspre Marea Neagră, de ruşi!
“Am primit date de la specialiştii din Ministerul Agriculturii că există astfel de arme capabile să producă fenomene meteorologice. Pentru mine a fost o ipoteză tulburătoare. După cum ne-au descris specialiştii, au fost fenomene total atipice pentru perioada iulie-august în Moldova”, a spus, la vremea aceea, Dan Cârlan, şeful comisiei parlamentare constituită pentru investigarea dezastrelor naturale.
3. A CRESCUT DE CINCI ORI ACTIVITATEA SOLARĂ
În ultima perioadă, natura s-a dezlănţuit cu mai multă furie. Fenomenele extreme s-au înmulţit, forţa acestora a crescut aproape inexplicabil, iar în urma potopurilor de apă şi noroi, a vârtejurilor uriaşe mânate de puterea vânturilor dezlănţuite, au rămas localităţi inundate, răvăşite de furtunile devastatoare, şi chiar oameni morţi.
“Actualele modificări în clima Terrei pot avea la bază schimbăriloemajore care au loc în fizica Soarelui, rămase fără explicaţie din partea specialiştilor, care au dus la modificări majore la nivelul atmosferelor tuturor planetelor din sistemul Solar. Adică, activitatea solară a crescut deja, inexplicabil, de cinci ori peste maximele măsurate până în prezent şi este în continuă creştere. Orice scenariu ştiinţific pentru viitorul exploziilor solare este imposibil de realizat”, ne-a explicat gen. Emil Străinu, specialist în ameninţări neconvenţionale şi asimetrice.
4. EXPERIMENTELE MILITARE
Problema este că “vinovatul” principal nu ar fi doar natura capricioasă, ci şi omul, care, conform unei ipoteze halucinante, s-ar juca de-a Dumnezeu.
“Există schimbări geoclimatice realizate de unele ţări cu tehnologii avansate. Recentele ruperi de nori care au afectat Dobrogea şi staţiunea bulgărească Albena au fost cauzate de experimente militare meteorologice pe Marea Neagră. Dacă se făcea analiza apei rezultate în urma ruperilor de nori, s-ar fi putut constata în structura ei moleculară caracteristicile apei marine, evaporată sub influenţa unor temperaturi ridicate şi condensată apoi în cantităţi uriaşe, la înălţimi mari, în nori cumulonimbus. Aşa se face că ruperea de nori controlată de experţii militari a produs efecte devastatoare. Experimentele au vizat studierea modului de realizare a unor precipitaţii abundente într-o zonă strict delimitată, într-o perioadă scurtă de timp. Tehnologia e deţinută de mai multe state ale lumii, inclusiv de cele riverane Mării Negre”, ne-a mai dezvăluit gen. Emil Străinu.
E jale mare în satele lovite de urgii
Dacă la oraş românii se plâng că vremea capricioasă le-a stricat concediile sau că ţânţarii s-au înmulţit peste măsură, în zona rurală a ţării oamenii au probleme legate de existenţa de zi cu zi.
Legumele fie au putrezit în pământul îmbibat de apă, fie au fost culcate la pământ de vijelii. Pomii fructiferi şi viţa-de-vie au fost afectate la rândul lor de ploi. Singura mângâiere a ţăranilor e speranţa în recolte bogate de porumb şi de grâu.
Ploile «le-au stricat apele» tinerilor
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!