Citește și:

UPDATE: Lansarea campaniei a avut loc la Şcoala 164, din sectorul 6 al Capitalei. ”Cred că trebuie să avem o acțiune proactivă, să acționăm înainte de a se întâmpla o tragedie în Capitală sau în țară. Autoritățile trebuie să colaboreze cu profesorii, părinții și elevii pentru a-i informa că nu e modern și cool să acceseze jocuri periculoase, ci e mult mai important pentru sănătatea și viața lor dacă fac sport, merg la teatru, la concerte”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Avem 54 cazuri semnalate în România. Nu sunt victime. Și pe partea de poliție vom desfășura aceste acțiuni de informare și prevenire.În etapa următoare polițiștii se vor întâlni cu profesori, elevii, asociațiile de părinși.Le-am solicitat și prefecților ca fiecare în județul pe care-l reprezintă să desfășoare genul ăsta de activități”, a declarat și ministrul Carmen Dan.


Campania de conştientizare „Stop joc! E viaţa ta!” va fi lansată la Şcoala 164, din sectorul 6 al Capitalei.

Duminică, ministrul Carmen Dan a explicat că a discutat cu Gabriela Firea şi au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a discuta despre jocul „Balena Albastră”.

„Marţi chiar vom avea împreună o întâlnire în şcolile din Bucureşti, vom încerca să explicăm elevilor cât este de periculos este acest joc”, a declarat, duminică, ministrul de Interne.

Jocul „Balena albastră” va fi analizat săptămâna aceasta și de parlamentari, în comisia pentru controlul SRI. Anunțul a fost făcut sâmbătă de senatorul PNL Cristian Chirteș, membru în comisie, care a arătat că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice și dacă există vreo posibilitate, să identifice modalitatea de propagare.

La rândul său, prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a condus luni o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii mai multor instituţii publice pentru a discuta despre jocul ”Balena Albastră”, măsura fiind luată în condiţiile în care autorităţile au informaţii potrivit cărora mai mulţi copii din zonă ar fi implicaţi în acest joc.

Autoritățile sunt alertă, după ce au primit informații că șase copii din Dâmbovița joacă Balena Albastră, care a ucis peste 130 de adolescenți în Rusia. Elevii sunt deja în evidența polițiștilor și sunt atent supravegheați și au primit consiliere psihologică. Îngrijorător este însă faptul că numărul acestor a crescut de la o zi la alta.

Jocul „Balena Albastră” îi manipulează pe tineri să îndeplinească 50 de sarcini pe parcursul a 50 de zile. Utilizatorii au la început sarcini aparent banale, dar, pe măsură ce avansează, sunt însemnați să se rănească pentru a realiza pe piele forma unei balene, să se uite la filme de groază și să se trezează la ore neobișnuite din noapte. Toate acestea, susțin psihologii, accentuează îl traumatizeze pe jucător și îl face să își piardă încrederea în sine cu scopul de a se sinucide.

Sursa Foto: www.mai.gov.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News