DEA a descris substanța, care creează dependență și care este de 50 de ori mai puternică decât heroina, drept cea mai mortală amenințare privind drogurile cu care se confruntă SUA. Potrivit agenției, cea mai parte a acestei cantități este traficată în SUA din Mexic.

DEA spune că a confiscat peste 10.000 de livre (4.500 kg) de fentanil, precum și peste 50,6 milioane de pastile de fentanil care au fost produse în așa fel pentru a semăna cu diferite analgezice eliberate pe bază de rețetă. Cantitatea confiscată este dublă față de cea din 2021.

Majoritatea drogurilor au fost produse în masă în fabrici secrete din Mexic de cartelurile de droguri din Sinaloa și Jalisco, care folosesc substanțe chimice provenite din China, a spus agenția.

Medicamentul este atât de puternic, încât o doză letală este suficient de mică pentru a fi plasată pe vârful unui creion.

Peste 100.000 de americani au murit în urma unei supradoze de droguri anul trecut, iar două treimi dintre aceste decese au fost atribuite fentanilului. Cantitatea de fentanil confiscată în acest an a fost suficientă pentru a ucide pe toți cei 330 de milioane de locuitori ai SUA, precizează DEA.

Pe lângă fentanil, DEA a confiscat și 131.000 de livre de metamfetamină, peste 4.300 de livre de heroină și peste 444.000 de livre de cocaină.

Urmărește-ne pe Google News