În acest mesaj publicat pe pagina de Facebook a pensiunii, reprezentanții transmit că „Ferma Dacilor a pornit de foarte jos, mai puțin ca o afacere și mai mult ca o familie” și nu pot conștientiza cum s-a produs tragedia de ieri. „Nu ne ies calculele, ne dau cu virgulă explicațiile, nu știm, nu concepem”, se arată în mesajul semnat de „familie”.
„Cu multă durere vă spunem că în acest incendiu au murit oameni pe care îi iubim cu tot sufletul. Ne-au fost apropiați, de suflet, au fost familia noastră”, transmite Ferma Dacilor.
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, printre victimele incendiului se numără fiul lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, dar și finul său și doi copii ai acestuia.
„Cum își poate cineva imagina că un om își poate pune propriii copii în pericol? Cum ne-am putea gândi că nu am făcut zi de zi tot posibilul și imposibilul ca Ferma să fie un loc sigur? Și a fost un loc sigur”, scriu reprezentanții pensiunii.
Pensiunea a refuzat de multe ori clienți când era prea plină pentru a nu-i pune în pericol, spun reprezentanții, iar în momentul tragediei erau prezenți cei din „familie și puțini turiști cazați în căsuțele individuale”. „Am vrut să avem un Crăciun puțin mai personal, urmând să deschidem larg porțile pentru publicul larg de Anul Nou”, spun reprezentanții.
„În aceste momente avem nevoie de o rugăciune pentru a ne îngropa copiii și prietenii apropiați. Oamenii noștri de zi de zi, copiii adorați din viețile noastre nu mai urcă soarele pe cer pentru noi. Ne dor inimile cum nu ne-au mai durut, cum n-am știut vreodată că-i posibil”, conchide „Familia Ferma Dacilor”.
Cele şapte victime carbonizate care au fost găsite de pompieri în urma incendiului de la Ferma Dacilor din Tohani au fost identificate pe baza probelor ADN. Printre ele se numără mulți tineri: o studentă la Sociologie, iubitul său, fiul unui general din Armată, dar și fiul și finul patronului pensiunii.
Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de construire, ci funcționa doar în baza unui certificat de edificare a construcțiilor, a anunțat marți prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu. Deși funcționa din 2013, pensiunea și-a luat certificatul de edificare abia în 2020. De asemenea, ISU Prahova a anunțat marți că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.
DNA a anunțat, după incendiu, că a redeschis un dosar penal, clasat în martie de procurori, privind funcționarea Fermei Dacilor. Circumstanțele în care s-a produs incendiul sunt anchetate separat într-un dosar aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.