„Avem mai multe forme de sprijin la care ne gândim. Avem acceptul Comisiei Europene să folosim banii din bugetul Uniunii Europene care au rămas neutilizaţi din măsuri ce au fost mai puţin accesate. Vom putea cheltui cele 80 de milioane de euro rămase neaccesate din măsuri pe nişte scheme de sprijin forfetar, aşa a spus Comisia, pentru fermieri până la 5.000 de euro, pentru procesatori până la 50.000 de euro. Sunt nişte scheme de sprijin care se adresează fermierilor mici şi medii”, a declarat Adrian Oros.
Ministrul a mai afirmat că o posibilă creştere a preţurilor depinde de foarte multe lucruri, atât pe plan intern, cât şi mondial. Acesta a precizat că nu vrea să alerteze populaţia.
„Nu vreau să alertez cetăţenii, populaţia. Acest lucru va depinde de foarte multe lucruri, de evoluţia, de durata evoluţiei pandemiei, de ceea ce se întâmplă şi la nivel european, şi la nivel mondial în industria alimentară şi de agricultură, depinde de foarte mulţi factori. Au fost afectate la începutul crizei anumite domenii de activitate, din fericire în agricultură şi industria alimentară încă nu s-au înregistrat pierderi foarte mari, mă refer în general, nu punctual, pentru că unii agenţi economici sau fermieri au înregistrat pierderi, acum facem această evaluare pentru a putea să îi sprijinim”, a spus Adrian Oros.
Ministrul agriculturii a efectuat, sâmbătă, mai multe vizite la societăţi din judeţul Satu Mare, pentru a afla modul în care acestea au fost afectate de pandemie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro