Ofițerii vamali au oprit Ferrari-ul de 590 CP pe A81 lângă Ilsfeld, din landul Baden-Württemberg, și au descoperit că mașina era înmatriculată în afara UE și că vizita la atelier nu fusese înregistrată.

„Din cauza lipsei înmatriculării, erau datorate 22.000 de euro reprezentând taxa de import pe vânzări și 11.000 de euro reprezentând taxe vamale”, a declarat Marcel Schröder, 48 de ani, purtător de cuvânt al biroului vamal din Heilbronn.

Șoferul nu avea atâția bani la el, motiv pentru care Ferrari-ul a fost confiscat. Mașina se află acum în curtea biroului vamal de zece zile, așteptând să fie ridicată de proprietarul său.

„Ferrari-ul va fi eliberat numai după ce taxele, impozitele și amenzile vor fi plătite integral. Dacă acest lucru nu se întâmplă, mașina va fi scoasă la licitație”, a declarat un purtător de cuvânt al vămii pentru Bild.

În plus, au fost inițiate proceduri penale împotriva șoferului pentru infracțiunea referitoare la TVA. Acesta riscă o amendă sau o sancțiune în valoare de câteva mii de euro.

Urmărește-ne pe Google News