„Ca urmare a creşterii numărului de infectări, a internărilor în spitale şi a restricţiilor adiţionale, panorama este sumbră. Având în vedere că nu se ştie cum va evolua situaţia şi că investiţiile care trebuie făcute pentru aceste spectacole sunt substanţiale, nu este responsabil să continuăm pregătirile în acest sens”, a transmis primăria din Amsterdam.

De obicei, de Anul Nou, festivitățile erau organizate în piața Museumplein, centrul cultural al oraşului, acolo unde oamenii se adunau pentru numărătoarea inversă. De data aceasta, ceremoniile vor lipsi. La fel și concertele și focurile de artificii din districtele orașului.

Olanda se află în această perioadă într-un lockdown parțial de trei săptămâni, fiind prima țară din vestul Europei care a luat o astfel de măsură în valul 4 al pandemiei.

Între timp, numărul infectărilor a atins un nou nivel fără precedent: 19.274 de cazuri au fost raportate de autoritățile olandeze în ultimele 24 de ore.

Peste 82% din populația de peste 12 ani din Olanda este vaccinată anti-COVID cu schema completă, în timp de rata vaccinării cu cel puțin o doză se apropie de 86%.

Olandezii care nu sunt vaccinați sau nu au trecut prin boală trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru a avea acces în restaurante, la evenimente culturale, în sălile de sport sau în alte spații publice.

Autoritățile iau în calcul însă acordarea permisului sanitar doar pentru persoanele vaccinare sau trecute prin boală ca parte a eforturilor de a limita răspândirea virusului și de a reduce presiunea asupra spitalelor.

În luna octombrie, și primăria Londrei a anunțat că celebrul spectacol de artificii de pe malurile Tamisei nu va avea loc la trecerea dintre ani, din cauza pandemiei. Este pentru al doilea an la rând când focurile de artificii de Anul Nou din capitala britanică sunt anulate.

Foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News