„Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a fost sesizat în cursul zilei de ieri, 18 octombrie 2024, în jurul orei 15:44, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, de către o persoană de sex feminin, cu privire la faptul că dorește să comande o pizza, la o anumită adresă, afirmând în același timp că există o urgență, convorbirea fiind întreruptă ulterior, fără a putea fi reapelată persoana în cauză”, a transmis IPJ Tulcea.

Polițiștii au intrat în alertă, mobilizând echipe extinse și desfășurând activități complexe de localizare și investigare.

Cu toate că informațiile erau destul de puține, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare și coroborarea altor date obținute din teren, polițiștii au identificat că apelul a fost făcut de pe strada Neptun din municipiul Tulcea.

Ulterior, polițiștii au identificat telefonul de pe care a fost efectuat apelul de urgență, dar și persoana care a generat această alertă falsă, o fetiță de 9 ani.

Însoțită de alte două fetiție, ambele de 11 ani, minora era pe stradă, „fără a exista vreo situație infracțională reală care să îi pună viața sau integritatea în pericol”.

Fetița a recunoscut în fața polițiștilor că a făcut o glumă și că după apelul inițial, a refuzat să mai răspundă apelurilor insistente ale operatorului 112.

Pentru această „glumă”, părinții celor trei fetițe au fost sancționați cu amenzi în valoare de 1.500 de lei.

La activitățile de identificare a minorelor au participat 6 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tulcea și 5 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, care au depus eforturi semnificative pentru a lămuri situația semnalată.

Incidentul vine la trei zile după ce o fată de 13 ani din Zărnești a sunat la 112 și a anunțat că e răpită de pe stradă, după o provocare online. Fetița a fost căutată de zeci de polițiști.

În iulie, o fetiță de 11 ani din Arad a sunat la 112 şi a spus că are 23 de ani şi este răpită de fostul soţ, care o ține în beci.

Urmărește-ne pe Google News