Atacul șocant a avut loc în aglomerata Leicester Square, în timp ce fetița se afla la cumpărături cu mama ei. „Tocmai ieșiserăm din magazinul Lego când cineva a sărit pe ea”, a declarat mama fetiței, pentru 7News Australia. Copila a suferit răni grave la față, umăr, încheietură și gât, fiind transportată de urgență la spital, după ce românul a înjunghiat-o de 8 ori.

După o săptămână de recuperare, cu sprijinul oficialilor consulari australieni, fetița a reușit să o vadă pe Taylor Swift cântând, înainte de a se întoarce acasă, în Candelo, New South Wales. „A fost incredibilă”, a spus mama ei despre curajul fiicei sale. „Este cel mai optimist copil pe care l-ai putea întâlni”.

„A fost uimitor. Niște oameni ne-au ajutat să intrăm într-o lojă VIP, acolo se servea mâncare și era o toaletă privată, ceea ce a fost foarte interesant”, a declarat fetița pentru cotidianul australian Daily Telegraph Sydney. Cei doi ofițeri ai Poliției Metropolitane care au salvat-o în atacul de săptămâna trecută au ajutat-o să ajungă la concert.

Mama și fiica veniseră în Europa pentru Jocurile Olimpice de la Paris, înainte de a ajunge la Londra pentru concertul lui Taylor Swift. Fetița va fi nevoită să suporte mai multe operații estetice.

Ioan Pintaru, în vârstă de 32 de ani, este acuzat de tentativă de omor și posesie de armă albă. Poliția a precizat că atacul nu e legat de terorism și că suspectul și victima nu se cunoșteau. Pintaru urmează să apară în fața instanței pe 10 septembrie, până atunci fiind arestat preventiv.

Urmărește-ne pe Google News