Mama fetiței este cea care a alertat autoritățile despre acest incident, menționând că fiica sa a fost atacată „de un câine de talie mare”. Conform sursei citate, animalul este din rasa Akita și nu avea botniță.

Stăpânul animalului a fost identificat

„La data de 21 octombrie 2024, în jurul orei 7.45, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 6 ani, ar fi fost atacată de un câine de talie mare. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţişti din cadrul subunităţii, care au identificat un bărbat, care plimba un câine fără botniţă”, a anunțat Poliţia Capitalei.

Fetița de 6 ani s-a ales cu răni la nivelul obrazului drept. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de prim-ajutor și a fost dusă la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde i-a fost cusută rana.

În plus, a fost spitalizată în Secția de chirurgie plastică, împreună cu mama sa, pentru a i se administra tratament antibiotic. De asemenea, a început și profilaxia antirabica la Institutul Matei Balș.

Cazul a ajuns la Serviciul Protecția Animalelor pentru cercetări și măsuri legale. În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru neadoptarea de către stăpânul animalului a măsurilor menite să prevină incidentul, potrivit OUG 55/ 2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

Urmărește-ne pe Google News