Totul s-a întâmplat joi, în satul satul Sadova Nouă, din judeţul Caraş-Severin. Vrând să scape de puricii din locuință, mama copilei a stropit prin casă, dar și pe hainele copiilor cu o substanță toxică pentru uz veterinar.

Fetița a început să se simtă rău și a fost transportată, inițial, la Spitalul Municipal Caransebeş, apoi a fost transferată, în stare gravă, inconștientă, la Spitalul de Copii din Timişoara

Ea este în continuare în comă, dar medicii spun că starea ei s-a ameliorat.

„Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate. De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a explicat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Potrivit medicului, copila are șanse de supraviețuire. Frații fetiței nu au ajuns la spital.

În ultimele luni s-au înregistrat mai multe cazuri în care copii au ajuns la spital în stare foarte gravă după ce au fost stropiți sau spălați cu substanțe toxice destinate doar uzului veterinar.

Urmărește-ne pe Google News