Omletă cu ficăței de pui

Ingrediente: 3 ouă, 150 g ficăţei de pasăre, puţin unt, 30 ml ulei, sare, piper, pătrunjel

Preparare: se spală ficăţeii în apă rece, se curăţă bine, apoi se taie în felii subţiri care se pun la rumenit într-o tigaie cu ulei încins. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă ficăţeii să se înăbuşe 5-10 minute, până scade lichidul. Se adaugă unt, se sărează şi se piperează după gust, iar deasupra se toarnă ouăle bătute. Se lasă omleta pe foc moale 3-4 minute, după care se întoarce pe partea cealaltă. Se răstoarnă pe o farfurie şi se decorează cu pătrunjel.

 

Pate din ficăței de pui

Ingrediente:  500 g ficăţei de pui, o ceapă, 2 linguri de ulei, o jumătate de pachet de unt, o legătură de verdeaţă, miezul unei felii de pâine, sare, piper.

Preparare: se spală ficăţeii, se scurg şi se pun la fiert în apă. Dacă se ridică spumă, se adună cu paleta sau cu o strecurătoare mică. Când au fiert bine, se scot, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Ceapa se taie cât mai mărunt, se căleşte în ulei şi să dă deoparte. Mierzul de pine, muiat în apă şi stors, se dă pe maşina de tocat sau prin blender, împreună cu ficăţeii. Pasta astfel obţinută se amestecă bine cu untul, condimentele şi ceapa călită. După gust, se poate adăuga, în acest amestec, şi un castravecior acru, tăiat în cubuleţe mici. Se fac tartine cu pate, ornate cu verdeaţă.

Ficăței de pui cu usturoi

Ingrediente: 500 g ficăţei de pui, o căpăţână de usturoi, 2-3 linguri ulei, sare, piper

Preparare: ficăţeii se ţin câteva ore în apă rece, în frigider, schimbând apa de 2-3 ori în acest interval, pentru a elimina gustul amărui al sângelui şi a evita întărirea lor. Într-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încins se adaugă ficăţeii scurşi de apă, tapotați cu un șervet şi asezonaţi cu piper. Nu se amestecă ca să nu se sfărâme. Se pune un capac şi se lasă 2-3 minute la foc mic. După aceea, se întorc pe partea cealaltă şi se mai lasă înca 5 minute sub capac să fiarbă. Între timp se curăţă şi se taie usturoiul mărunt. Se adugă jumătate din el în tigaie, peste ficat şi se mai lasă un minut la foc mic, tot cu capac. Se opreşte focul şi imediat se adaugă restul cantităţii de usturoi. Se mai lasă 5 minute sub capac, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Sarea se adaugă în momentul servirii.

 

 

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News