Vreme caniculară toată săptămâna

Valul de căldură va persista în următoarele zile în majoritatea regiunilor. Astfel, în Bucureşti temperaturile vor oscila între 35 de grade şi 37 de grade, până duminică, 2 august. La mare, vremea va fi la fel de caldă, cu temperaturi de 37 de grade până marţi, când meteorologii anunţă că vor fi chiar şi 39 de grade, iar de joi până duminică temperaturile vor oscila în jurul valorii de 30 de grade Celsius.
Apa mării are între 22 şi 24 de grade Celsius. La munte vor fi , în medie, 29 de grade, până la mijlocul săptămânii, după care temperaturile vor atinge 30 de grade până duminică.

Se roagă pentru ploaie, în biserică

Seceta cumplită din Moldova afectează inclusiv judeţul Galaţi. După zile în şir în care nu a mai căzut un strop de ploaie, iar recolta se usucă pe câmp, oamenii cer ajutor de la Cel de Sus.
Ieri dimineaţă, în biserica din comuna gălăţeană Independenţa, preotul s-a rugat pentru ca seceta să ia sfârşit.
“Dăruieşte, Doamne, ploaie pământului, dă roadă pământului, îndură-te de noi…. Cu milostivire porunceşte, Doamne, oştilor cereşti şi trimite ploaie să se răcorească pământul”, au fost cuvintele rostite în timpul slujbei de preotul satului.
Şi în cursul predicii părintele s-a rugat pentru ploaie. Cel mai bătrân enoriaş al satului, Fănică Montu, susţine că în cei 88 de ani de viaţă ai săi nu a pomenit asemenea arşiţă. (Maria Vlad)
Fotografii: Vlad Chirea

Urmărește-ne pe Google News