UPDATE 21.47 – Doi suspecți în cazul crimei milionarului Ioan Crișan care a avut loc acum 3 ani în Arad au fost aduși în fața procurorilor, în cadrul anchetei care o vizează pe fiica omului de afaceri, Laura Crișan, potrivit unor surse familiare cu cazul.

Aceștia au fost aduși de către ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și au coborât din autospecialele de poliție cu glugile trase pe cap, acoperindu-și chipurile.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Știrea inițială

Polițiștii și procurorii au efectuat miercuri percheziții la domiciliul fiicei omului de afaceri arădean Ioan Crișan, care a murit în primăvara anului 2021 după ce mașina în care se afla a explodat într-o parcare.

Laura Crișan, fiica miliardarului, a fost adusă miercuri seara în fața procurorilor Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

De asemena, potrivit Agerpres, femeia fusese ridicată de la locuința ei de către polițiști, după ce în această dimineață s-au desfășurat mai multe percheziții la domiciliul său.

Polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciare

„În această dimineață, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 7 percheziții domiciliare, în cauza intens mediatizată, privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad. Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice”, se arată în comunicatul Poliției Române, transmis presei, miercuri dimineață.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru G4Media că fiica lui Crișan este suspectată că ar fi plătit aproximativ 100.000 de euro pentru asasinarea omului de afaceri. Miza asasinatului ar fi moștenirea, au mai declarat sursele citate.

De asemenea, surse apropiate anchetei au declarat pentru ProTV faptul că fiica miliardarului ar fi plănuit asasinatul, iar un frizer pasionat de electronică ar fi realizat părți din bomba utilizată pentru uciderea tatălui său.

Ce urmează pentru Laura Crișan

În cadrul anchetei desfășurate în seara de miercuri, 23 octombrie 2024, procororii și ofițerii din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Inspectoratului General al Poliției Române vor delibera ce se va întâmpla cu Laura Crișan.

În cazul fiicei miliardarului ucis acum trei ani în Arad există patru variante, reținere temporară pentru o perioadă de 24 de ore sau 30 de zile, punerea sub control judiciar, plasarea sub acuzare de omor și instigare la omor sau cercetare în stare de libertate.

Omul de afaceri a fost ucis de o bombă plantată sub mașina sa

Asasinatul cu bombă din Arad a avut loc acum trei ani, când maşina omului de afaceri Ioan Crişan a explodat din cauza unui dispozitiv exploziv montat pe ea. Incidentul, care a avut loc într-un supermarket, a dus la moartea lui Crişan pe 29 mai 2021, în urma incendiului izbucnit după explozie.

Ioan Crişan deţinea o fermă de somn african, una dintre puţinele din Europa de Est, situată într-o fostă fabrică de cânepă la câţiva kilometri de Arad.

Urmărește-ne pe Google News