UPDATE ora 18.05: „Alergătorul, în vârstă de 76 de ani, de origine finlandeză, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters ce a avut loc în cadrul Maratonul Bucureşti”, au transmis organizatorii.

„Echipa RunInBucharest este profund întristată de moartea participantului şi doresc să transmită sincere condoleanţe familiei şi prietenilor săi”, se mai arată în comunicat.

***

Știrea inițială: Un filipinez în vârstă de 75 de ani a murit, duminică, la Maratonul organizat la București în acest weekend. El a făcut stop cardiac când a ajuns la linia de sosire, potrivit Antena 3.

Bărbatului i-a venit rău, după ce a alergat aproximativ 42 de kilometri.

Soția lui a declarat că era hipertensiv.

Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator când a ajuns la linia de sosire. A fost resuscitat la fața locului de medici, apoi și-a revenit.

Filipinezul a fost preluat cu ambulanța pentru a fi dus la Spitalul Floreasca, dar a intrat din nou în stop cardio-respirator până să ajungă la unitatea sanitară. Medicii au declarat decesul.

El participa la Campionatele Mondiale de Maraton Masters din cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti.

Peste 12.000 de alergători au participat, în acest weekend, la un maraton în București, motiv pentru care au fost mai multe restricții în trafic.

Cea de-a 17-a ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti a fost organizat în acest weekend.

Ziua de duminică a fost dedicată curselor competitive. Startul pentru cursele competitive-Cursa 42 km Raiffeisen Bank, Campionatul Mondial de Maraton Masters, Campionatul Național de Maraton, Cursa 21 km Autonom şi Cursa Ştafetă E.ON.

În cadrul Maratonului Bucureşti Raiffeisen Bank au loc şi Campionatele Mondiale de Maraton Masters, dedicat alergătorilor de peste 35 de ani, la care s-au înscris 500 de sportivi din peste 40 de ţări.

Urmărește-ne pe Google News