Postarea a iscat un val de reacții diin partea internauților. „S-au înmulțit lupii ca acum 300 de ani! De ce se admite așa ceva în sec. 21?”, întreabă o femeie, în timp ce altcineva îi răspunde:

„În urmă cu 20-30 de ani vedeam, uneori, lupi venind la marginea satului, dar de ani buni n-am mai văzut nici măcar unul. Oricum, acolo sunt în habitatul lor, iar când pădurile sunt pline de viață înseamnă că natura pulsează de viață. Prezența animalelor sălbatice semnifică sănătatea întregului ecosistem. Ce să mai înțelegem? De multe ori am văzut oameni plângându-se de înmulțirea mistreților… Acum să înțelegem că prădătorii sunt la concurență cu vânătorii?”.

 O femeie întreabă, la rândul ei: „Vă rog să răspundeți de ce s-au înmulțit (n.r: lupii) așa mult?”. Imediat, primește și răspunsul:

„Sursa de hrană controlează numărul de indivizi dintr-o specie. Dacă lupii sunt mulți înseamnă că au surse de hrană, dacă intră prin curțile oamenilor înseamnă că sunt disperați și umblă după mâncare, cu orice riscuri. La fel și cu ursii, faptul că interacțiunile dintre ei si oameni devin din ce în ce mai dese arată că au probleme cu hrana, că doar nu și-au tăiat ei pădurile și nu ei au grăbit apariția schimbărilor climatice. A doua situație este un marker al declinului surselor de hrană și, de regulă, intervine omul spre reducerea numărului. După lupi și urși, urmează rasa umană…”, explică o femeie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News