Filmul ficționalizat, Sicilian Letters, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția și va fi lansat în cinematografele italiene la 10 octombrie 2024.

„Nu mă interesează, nu mă privește”, a declarat Salvatore Vaccarino.

El este fiul regretatului fost primar Antonio Vaccarino, care a fost condamnat pentru trafic de droguri în anii 90 și este cunoscut pentru că a corespondat cu Denaro în numele serviciilor secrete ale Italiei, în timp ce acestea încercau să-l captureze.

Agenția de știri Ansa a citat surse care spun că unul dintre motivele pentru care Vaccarino nu a fost de acord cu filmul ar putea fi referirea la tatăl său. Alții au spus că simpatia pentru Denaro era profundă în Castelvetrano, iar filmul îl descrie într-o lumină negativă.

Giovanni Lentini, primarul orașului Castelvetrano, a spus că va încerca să-l convingă pe Vaccarino să prezinte filmul „pentru ca oamenii să aibă șansa de a-l vedea”.

Condamnat la închisoare pe viață, a murit anul trecut, răpus de cancer

Denaro a fost unul dintre cei mai căutați infractori din Italia până la capturarea sa într-o clinică din Palermo, unde urma tratament pentru cancer, în ianuarie 2023. El a fost condamnat la închisoare pe viață în 2002 pentru infracțiuni, inclusiv implicarea în crimele din 1992 ale procurorilor anti-mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

La un moment dat, Denaro s-a lăudat că ar putea „umple un cimitir” cu victimele sale. Matteo Messina Denaro a murit de cancer în septembrie anul trecut, la nouă luni după ce a fost arestat după 30 de ani de fugă. Elio Germano joacă rolul mafiotului în film.

Urmărește-ne pe Google News