Poliția a fost alertată prin 112 la ora 16:02 de către Diana Șoșoacă privind unele divergențe cu jurnaliștii în cabinetul său de avocatură, iar patru minute mai târziu, polițiștii erau la fața locului, a declarat Drăgan.
„Din primele verificări a rezultat că în incinta cabinetului a izbucnit un conflict între persoanele respective, după ce apelanta nu a dorit să mai realizeze un interviu. Jurnaliștii au intenționat să părăsească cabinetul, iar apelanta nu i-a mai lăsat să plece până la sosirea poliției. Între jurnaliști și apelantă au avut loc mai multe discuții în contradictoriu, jurnalista a ieșit, fiind găsită în fața cabinetului”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române.
El a explicat că în momentul intervenției polițiștilor, soțul senatoarei, Silviu Șoșoacă, l-a împins și i-a pus mâna în gât unui polițișt și a lovit-o și pe jurnalistă. De altfel, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 l-a pus pe acesta sub urmărire penală și control judiciar pentru ultraj.
În continuarea evenimentelor, Drăgan a precizat că la 16:38, jurnaliștii din Italia s-au prezentat de bunăvoie cu un autoturism personal la secția de poliție pentru a depune o sesizare.
La ora 17 au sosit și Diana, și Silvestru Șoșoacă și au depus o plânge penală împotriva jurnaliștilor, acuzând că i-au sustras documente și că ar avea droguri asupra lor.
„Polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, în urma cărora nu au fost găsite bunurile sesizate ca fiind sustrase și nici substanțe interzise. Așadar, acuzațiile erau nefondate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.
După ce Diana Șoșoacă a formulat plângere pentru violarea vieții private, violarea sediului personal și lovire sau alte violențe, jurnaliștii au decis să nu mai comunice decât în prezența unui reprezentant al secției consulare, care a și sosit la 18:55. Ulterior, aceștia au anunțat că vor să facă plângere și să fie audiați, iar atașații consulari au cerut un traducător autorizat adus de ei, care a sosit la 21:30.
Poliția Română precizează că audierile primelor doi jurnaliști s-au încheiat la 22:40, dar aceștia au decis să o aștepte și pe jurnalistă, care a fost audiată în perioada 21:30-23:20.
„La ora 23:25, cei trei jurnaliști și reprezentanții consulatului italian au părăsit sediul Secției 4 de Poliție. Împotriva celor trei jurnaliști nu a fost dispusă nicio măsură preventivă și doar au fost informați privind posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea aspectelor sesizate”, a precizat Georgian Drăgan.
Jurnaliștii au depus plângere penală în care acuză comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate, lovire și alte violențe.