Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Trupul uneia a fost găsit pe un câmp, mâncat de şacali. Femeile, care au fost sugrumate, au fost deposedate de bijuterii după ce au murit.

De asemenea, procurorii bănuiesc că bărbatul încerca să însceneze faptele unei alte persoane, toate acţiunile sale susţinând această ipoteză. El a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că un bărbat şi o femeie au fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectaţi că ar fi implicaţi în uciderea a două femei ale căror cadavre au fost găsite în stare avansată de putrefacţie, în 2 iulie şi în 4 septembrie.

„Cele două victime, se pare că au fost ucise în acelaşi mod de către acelaşi individ. Nu ştim deocamdată cu certitudine cauza morţii întrucât starea de putrefacţie a victimelor a împiedicat medicii legişti să ne lămurească efectiv despre cauza morţii. La una dintre victime nici nu avem deocamdată toate rezultatele histopatologice sau toxicologice la dispoziţie. Cert este că în cursul investigaţiilor s-a stabilit că inculpatul reţinut şi faţă de care urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă, având un cazier destul de bogat încă din minorat, a încercat să obţină prin mijloace frauduloase bani şi alte bunuri de la cele două victime”, a declarat Sadîc Zafer.

Daune de 10.000 de euro pentru un copil din Cluj accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”
Recomandări
Daune de 10.000 de euro pentru un copil din Cluj accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”

Le-a cunoscut pe un site de escorte

El a mai afirmat că cele două victime au fost cunoscute de bărbat prin intermediul unor anunţuri postate pe internet prin care femeile respective ofereau servicii sexuale.

„Le-a cunoscut pe victime prin intermediul unei publicaţii de internet care oferă servicii sexuale. Pe prima dintre victime se pare că a ucis-o în locuinţa închiriată de aceasta în Mamaia, pe data de 2 iulie 2024, iar pe cea de-a doua victimă a ucis-o la data de 27 august 2024, în Năvodari, în locuinţa în care era găzduit de inculpata care a fost la rândul său reţinută în dosar”, a relatat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a furat maşinile victimelor, după ce le-a omorât.

„Datele de anchetă au condus la ipoteza de lucru că a fost acelaşi mod de operare al inculpatului reţinut, în sensul că le ucidea pe victime cu scopul de a le deposeda de autoturisme. Pe prima victimă a deposedat-o de un autoturism Audi A4 pe care ulterior l-a înstrăinat, a făcut schimb cu alte persoane din judeţul Tulcea, iar acele persoane, după mai multe înstrăinări succesive au înmatriculat respectivul autoturism în Bulgaria. Celei de-a doua victime i-a sustras autoturismul marca BMW Seria 1, pe care l-a condus pe drumurile publice, iar pe data de 3 septembrie anul acesta, în timp ce rula între Sinoe şi Mihai Viteazu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat, aşa încât inculpatul ajuns la spital, iar maşina victimei a fost distrusă”, a mai afirmat Sadîc Zafer.

Amenințarea unui general rus: „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria, dacă Ucrainei i se va permite să tragă rachete cu rază lungă”
Recomandări
Amenințarea unui general rus: „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria, dacă Ucrainei i se va permite să tragă rachete cu rază lungă”

A trimis mesaje de pe telefonul uneia dintre victime

Procurorii au mai aflat că telefoanele celei de-a doua victime şi suma de 11.000 de lei care era în maşină au fost luate de bărbatul anchetat.

„După efectuarea de investigaţii s-a stabilit că cele două telefoane mobile ale ultimei victime au fost sustrase de inculpat laolaltă cu suma de 11.000 de lei pe care o avea în maşină, bani pe care i-a cheltuit, a plătit pentru victimă chiria unei camere la un hotel pe care îl ocupa. A accesat unul dintre telefoanele victimei pentru a lăsa de înţeles că victima ar fi în viaţă şi că ar urma să plătească chiria neachitată. Banii pe care i-a luat i-a cheltuit pe lângă plata chiriei şi pentru a-şi plăti nişte datorii personale sau pentru a cumpăra, se pare, substanţe cu efect halucinogen”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

El a adăugat că bărbatul este acuzat de comiterea a două infracţiuni de omor calificat, fapte comise cu premeditare şi în scop de jaf, respectiv două infracţiuni de tălhărie împotriva celor două victime,  infracţiunea în formă continuată de conducere fără permis, întrucât nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi acces ilegal la un sistem informatic, întrucât a accesat fără drept telefoanele mobile ale victimei. Un telefon a fost găsit la un localnic din Sinoe, iar cel de-al doilea era folosit de partenera bărbatului.

Bilanțul furtunii Boris: cel puțin 15 morți, dintre care șapte în România, și mii de sinistrați în Europa Centrală și de Est. „Este un coșmar”
Recomandări
Bilanțul furtunii Boris: cel puțin 15 morți, dintre care șapte în România, și mii de sinistrați în Europa Centrală și de Est. „Este un coșmar”

Unul dintre cadavre, ținut alături de copii minori

Bărbatul suspectat de aceste crime are cazier, el a mai fost condamnat pentru fapte de furt de vehicule, conducere fără permis, infracţiuni la viaţa sexuală.

De asemenea, bărbatul şi femeia au furat bijuteriile victimelor.

„Este o situaţie, dacă vreţi, destul de cinică din partea lor, au luat bijuteriile respective de pe cadavrul victimei ucise. N-avem date concrete, singurele informaţii au fost oferite de minor căruia i-ar fi povestit inculpatul major şi reţinut că le-ar fi sugrumat şi astfel le-ar fi ucis”, a mai precizat Sadîc Zafer.

El a mai transmis că trupul celei de-a doua femei ar fi fost ţinut în locuinţa închiriată de partenera bărbatului timp de două zile, în prezenţa copiilor acesteia.

Cadavrul unei femei abandonat pe câmp a fost atacat de animale sălbatice.

„Acolo cadavrul a stat câteva zile, a fost atacat de animale sălbatice, şacali, câini sălbatici şi a fost devorat într-o anumită măsură”, a menţionat procurorul.

Pe cine ar fi încercat să arunce vina

Anchetatorii au afirmat că au indicii că bărbatul încerca să dea vina pe altcineva pentru aceste crime. 

„Un telefon al victimei l-a valorificat în Sinoe. Şi maşina voia să o valorifice tot în Sinoe. A făcut la un moment dat chiar un schimb de vehicule cu o persoană de acolo. Ne gândim şi la ipoteza în care este suficient de versat încât a vândut telefonul cuiva din Sinoe, voia să vândă tot aceleaşi persoane autoturismul victimei şi a aruncat cadavrul victimei în apropierea statului Sinoe, ne gândim şi la varianta în care a încercat să arunce întreaga responsabilitate a uciderii către acea persoană la care s-ar fi găsit şi telefonul mobil şi autoturismul victimei. Vă daţi seama cât de credibilă ar fi fost apărarea acelei persoane, că am cumpărat de la un necunoscut din Constanţa, unul Nicu, atât maşina respectivă, el mi-a vândut şi telefonul mobil şi, culmea, maşina să aibă legătură cu acel cadavru găsit în apropierea satului Sinoe, în care locuia persoana respectivă”, a mai transmis Sadîc Zafer.

După ce a provocat accidentul rutier cu maşina celei de-a doua victime bărbatul a fost rănit şi a ajuns la spital.

„S-au făcut mai multe investigaţii şi inculpatul a fost una dintre persoanele incluse în cercul de bănuiţi la un moment dat. După mai multe verificări s-a procedat la instituirea unor măsuri de supraveghere tehnică aşa încât în cursul supravegherii tehnice a inculpatului am putut să ne dăm seama ziua în care a comis cea de-a doua faptă”, a explicat procurorul.

Ce l-a dat de gol pe suspect

El a menţionat şi cum anchetatorii au făcut legătura între cele două crime.

„A fost un dosar iniţial. Prima victimă fiind ucisă pe data de 2 iulie. Dispariţia ei a fost făcută publică  la vreo zece zile de la momentul respectiv. Prima femeie este din judeţul Tulcea, a doua femeie este din judeţul Timiş.  A fost reclamată dispariţia femeii abia peste 10 zile. În acele zece zile noi am efectuat investigaţii. A fost identificată, s-a stabilit cine este, s-au stabilit care au fost ultimele persoane cu care a intrat în contact,  printre care a fost şi inculpatul. Iar la cea de-a doua faptă nu a fost foarte greu să facem conexiunea, pentru că a provocat accidentul cu autoturismul victimei”, a mai precizat Sadîc Zafer.

Bărbatul şi femeia s-au prevalat de dreptul la tăcere şi nu au oferit informaţii anchetatorilor.

Cele două persoane reţinute vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

FOTO: Ziua de Constanța

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (2)

Teceneu   •   10.09.2024, 20:40

Acesti tipi nu au constiinta si nici leac. Pot recidiva oricand, fara regret. Au disfunctii la nivelul creierului care ii duc in zona de infractiuni. Solutia o reprezinta inchiderea lor pe termen lung fara liberare conditionata.

Gabryella   •   10.09.2024, 20:09

Cat sânge rece Îți trebuie să nu te gândești la cat suferă familiile celor omorâte?

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Știrileprotv.ro
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
S-a aflat! Cine este și cu ce se ocupă fiul lui Nicolae Ciucă. Ștefăniță Ciucă lucrează într-un domeniu diferit față de tatăl său
Viva.ro
S-a aflat! Cine este și cu ce se ocupă fiul lui Nicolae Ciucă. Ștefăniță Ciucă lucrează într-un domeniu diferit față de tatăl său
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Cinci zodii care vor avea norocul vieții la începutul lui octombrie. E o perioadă de vis pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care vor avea norocul vieții la începutul lui octombrie. E o perioadă de vis pentru ele
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Ce a spus un german care a vizitat toate țările din Europa despre România. Care sunt destinațiile care nu l-au impresionat: “Este dezamăgitor”
FANATIK.RO
Ce a spus un german care a vizitat toate țările din Europa despre România. Care sunt destinațiile care nu l-au impresionat: “Este dezamăgitor”
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Ce părere are un tânăr din Germania despre România, după ce a vizitat toate cele 44 de ţări europene
Observatornews.ro
Ce părere are un tânăr din Germania despre România, după ce a vizitat toate cele 44 de ţări europene
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți
HOROSCOP
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI