Dughin și-a exprimat dorința pentru interzicerea tuturor tipurilor de divertisment, cu excepția „horovod”-ului – o combinație de dans în cerc și cânt în cor, o tradiție păgână veche de 1.000 de ani într-o parte din teritoriul actualei Rusii -, „pelerinajelor la locurile sfinte” și „călătoriilor prin țara natală”, relatează The Moscow Times.

În opinia lui Dughin, doar „horovod”-ul, pelerinajele și călătoriile prin țară sunt tipuri de „divertisment sănătoase din punct de vedere moral”. „Orice altceva ar trebui interzis”, a scris filosoful rus pe canalul său de Telegram.

El a dat și exemple de tipuri de divertisment „nesănătoase”, enumerând populara emisiune televizată KVN (Clubul oamenilor veseli și inteligenți), difuzată în Rusia încă de pe vremea Uniunii Sovietice. Potrivit lui Dughin, KVN este o „matrice otrăvitoare” care duce la „degenerare”.

„Natura de rău augur a acestui fenomen periculos este clar vizibilă”, susține el, menționându-l pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, un fost actor de comedie, și umoristul rus Maksim Galkin, un critic dur al regimului condus de Vladimir Putin, inclusiv al războiului din Ucraina.

Dughin a semnalat anterior că în Rusia nu există un for legislativ în adevăratul sens al termenului și nici democrație, ci un fel de monarhie condusă de Putin, care poate să facă orice își dorește în timp ce „boierii dansează” în jurul lui.

Urmărește-ne pe Google News