„Am cerut ca, pe baza măsurilor luate în Turcia şi a companiilor care au fost identificate ca executând lucrări de construcţii în zona unde s-a produs cutremurul şi deja au fost nominalizate, să se verifice dacă au construit în România”, a spus șeful Executivului în ședința de Guvern.
El a precizat că, în funcţie de rezultat, trebuie „să identificăm măsurile care pot fi luate la nivelul fiecărei instituţii în parte”.
Premierul a menționat apoi că este nevoie ca standardele din domeniul construcţiilor să fie revizuite.
„Apreciez că este nevoie ca standardele din domeniul construcţiilor, calitatea materialelor din construcţii să fie revizuite, să fie reverificate şi să avem certitudinea că prin standardele pe care le impunem în aceste documente vom reuşi să avem conştiinţa că am luate toate măsurile astfel încât ceea ce e prevăzut în proiectele de construire să fie similare cu ceea ce se realizează în realitate”, a mai punctat Ciucă.
Două cutremure puternice au zguduit Turcia pe 6 februarie, fiind resimțite și în țările vecine. Primul a avut magnitudinea de 7,8, iar al doilea seism a avut magnitudinea de 7,5 grade. Bilanțul oficial a ajuns la peste 41.000 de morți în Turcia și în Siria, a doua țară devastată de seism.
Anchetatorii din Turcia au emis deja peste 100 de mandate de arestare pe numele mai multor antreprenori de construcții și funcționari care au legătură cu construcția clădirilor noi care s-au prăbușit.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro