Teodorovici a explicat de ce a luat această decizie.

 „Fostul sediu al Antenelor va fi valorificat până la finalul acestui an, pentru că am de gând să mutăm Fiscul. Sediul este acum al statului. Pe acest spaţiu cu siguranţă nu vom lua atât cât a spus DNA (60 de milioane de euro). ANAF a făcut o evaluare de 11 milioane de euro în 2015. Este o diferenţă mare în ceea ce a spus DNA şi evaluarea Fiscului”, a menționat Eugen Teodorovici, întrebat dacă are de gând să valorifice clădirea din Băneasa de 60 de milioane de euro imputat ca prejudiciu în cazul Voiculescu.

Ministrul Finanțelor a afirmat că nu vrea să vândă sediile care au intrat în posesia statului deoarece se pot face economii „poate un milion de euro pe lună” din chiriile plătite pe diferite spaţii ale Fiscului din Bucureşti, conform Agerpres.ro.

„Nu am de ce să fac acest lucru pentru că noi căutam spaţii. (…) DNA spune de astfel de sume ca să sune bine, iar diferenţa este una foarte mare între ce face ANAF ca evaluare şi ce spune DNA în orice speţă. Pe piaţă nu se obţine cât se spune. Am spus o evaluare de 11 milioane de euro în 2015, dar acum poate este alta situaţia. Dar noi plătim chirii foarte multe la diferite spaţii ale Fiscului prin Bucureşti şi atunci poţi să faci o economie importantă lunar, poate un milion de euro pe lună. Până la final de an mutăm întregul ANAF în clădirea turn. Mai este un sediu în Piaţa Victoriei, unde la fel statul a intrat în posesia acestuia, la fel o să mutăm o structură locală a unui sector pentru că nu are sens să plătim chirii nejustificate, se plimbă între sedii cu maşini, combustibili, când tu ca stat ai deja un sediu. Mai mult, vrem să construim şi un Centru de Calcul pentru care echipamentele pentru informatizarea sistemului ANAF de la care toată lumea aşteaptă să producă trebuie să fie undeva puse”, a explicat ministrul Finanţelor.

În februarie 2016, ANAF a înștiințat televiziunile grupului Intact să părăsească sediul din şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în condițiile în care, în august 2014, magistrații Curții de Apel București l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Pentru a recupera prejudiciul din acest dosar, estimat la aproape 60 de milioane de euro, instanța a dispus confiscarea mai multor imobile, printre acestea și sediile televiziunilor Intact.

sursă foto: antena3.ro


Citeşte şi EXCLUSIV/ Adevărul despre ce se întâmplă în Libia. Un inginer român povestește ce a văzut cu ochii lui: ”Am câștigat enorm, dar am plecat de frică”


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News