Zeci de agenţi ANAF sunt “în delegaţie”, vara aceasta, la malul mării. Printre opririle de zilele trecute: Năvodari. Nici un bar de pe plajă nu a scăpat necontrolat, spre disperarea patronilor.
Bonurile fiscale, actele firmelor şi, nu în ultimul rând gramajul băuturilor, au făcut obiectul amenzilor aplicate, care au pornit de la 1.500 de lei şi au ajuns până la 3.000 de lei.
Reprezentanţii Fiscului vor continua controalele pe Litoral, în toată perioada sezonului estival, pentru a combate încercările de evaziune fiscală ale patronilor.
Multe reclamaţii la mâncare
Dar nu doar Fiscul stă pe capul patronilor. Asaltaţi de reclamaţiile turiştilor scârbiţi de ce li s-a servit în farfurii, şi inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au grijă să vadă cu ochii lor cât de curate sunt bucătăriile restaurantelor de la mare.
Concluzia: “Nu foarte!”, din moment ce, în ultima lună, au dat aproape 100 de amenzi la restaurantele şi plajele de pe litoralul românesc.
Mici stricaţi, hamsii prăjite în ulei vechi, mezeluri expirate de zece zile sau fructe de mare recongelate – cam asta le serveau clienţilor restaurantele amendate. Atenţie, deci, unde mâncaţi!
În doar o săptămână, şi inspectorii de la Siguranţa Alimentelor au retras din restaurantele de pe Litoral produse în valoare de 65.000 de lei: aproape opt tone de carne, lapte şi produse lactate, peşte şi ouă. Cei care au greşit au plătit. În total, s-au dat amenzi de aproape 30.000 de lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro