După cum rezultă din documente, Alexander Ianukovici are afaceri în Rusia, el înregistrând în urmă cu 10 ani o companie la Sankt Petersburg.

Activitatea principală a companiei este managementul grupurilor financiare și industriale.

Pe lista de sancțiuni a Occidentului și Ucrainei

În vârstă de 51 de ani, Aleksandr Ianukovici a părăsit Ucraina în 2014. El este pe lista de sancțiuni a Ucrainei, a Uniunii Europene, a Statelor Unite, a Marii Britanii și a altor țări.

Aleksandr Ianukovici este fiul cel mare al lui Viktor Ianukovici, fostul președinte al Ucrainei, care a pierdut puterea după Euromaidan și a fugit în Rusia, în februarie 2014.

Fiul cel mic al fostului președinte, Viktor, a murit în 2015 în timpul unei curse de mașini pe gheață pe Lacul Baikal.

Avere de 500 de milioane de dolari, în 2013

Aleksandr Ianukovici a fost, de asemenea, angajat în afaceri și în Ucraina. El a fost numit proprietarul bunurilor tatălui său, averea sa din 2013 fiind estimată la 500 de milioane de dolari.

În 2014, Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a acuzat pe Aleksandr Ianukovici de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. În acel moment, el deținea compania „MAKO-Trading”, care era angajată în exportul de cărbune ucrainean.

Procuratura Generală de la Kiev a inițiat confiscarea forțată a bunurilor sechestrate în cadrul procesului penal intentat lui Oleksandr Ianukovici.

Urmărește-ne pe Google News