Anul trecut, fiul lui Dragnea a luat o altă decizie care a surprins prin coincidența alegerii momentului. Libertatea a dezvăluit că Valentin Dragnea a golit ferma de la Salcia, aceeași din care acum s-a retras, chiar înainte să fie atins de pesta porcină.

Potrivit Newsweek, cesiunea a avut loc pe 28 ianuarie, însă aceasta a fost publicată abia acum în ediția din 2 aprilie 2019 a Monitorului Oficial.

„Dragnea Valentin Ștefan cedează un număr de 81 acțiuni la o valoare nominală de 9.000 lei, cu o valoare totală de 729.000 lei, acțiuni numerotate de la 1 la 81, din care 501.642,50 lei în natură, reprezentând 89.01% din întregul capital social la beneficii și pierderi, al Societății FERMA SALCIA – S.A., domnului Dragne Ilie Liviu.

Dragne Ilie Liviu (care deține deja 9.89% din capitalul social al Societății FERMA SALCIA, în valoare totală de 81.000 lei, din care în natură 80.182,50 lei, respectiv 9 acțiuni nominative, numerotate de la 82 la 90) declară că primește cele 81 acțiuni la o valoare nominală de 9.000 lei, cu o valoare totală de 729.000 lei, acțiuni numerotate de la 1 la 81, din care 501.642,50 lei în natură, reprezentând 89.01% la beneficii și pierderi din întregul capital social al Societății FERMA SALCIA – S.A.

O dată cu transmiterea acțiunilor, Dragnea Valentin Ștefan se retrage din Societatea FERMA SALCIA – S.A”, scrie în Monitorul Oficial.

Fragmentul din Monitorul Oficial, legat de acționariatul Fermei Salcia/ Foto: Newsweek.ro.

Mutarea a fost făcută cu mai puțin de o lună înainte ca Dumitru Mişu să fie condamnat la șapte ani de închisoare.

Sentința a fost dată pe 28 februarie, de magistrații Tribunalului București care l-au obligat pe acesta să plătească, împreună cu SC Romcip SA (actuala SC Ferma Salcia SA), despăgubiri pentru prejudiciul cauzat de aproape un milion de lei. Judecătorii au mai dispus menținerea sechestrului asigurător. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În octombrie 2017, administratorul fermei de porci, Ilie Liviu Dragne, a fost trimis în judecată de Parchetul General. Cel care a preluat ferma de la Valentin Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, este acuzat de folosire cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Foto: Inquam Photos


Citește și: 

 

Urmărește-ne pe Google News